La 7 ani de la moartea artistului, judecatorii au decis! Cum se va imparti averea lui Stefan Iordache

Publicat: 24/06/2015 | 00:01
La 7 ani de la moartea artistului, judecatorii au decis! Cum se va imparti averea lui Stefan Iordache

Mega-scandalul pe avere din familia regretatului actor Stefan Iordache a fos transat de judecatori. Rudele sotiei sale nu vor primi nici un leu din mostenire, dupa ce s-au luptat in instanta cu sora lui Stefan Iordache!

Decizia de ultima ora apartine magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1, care au pus punct unui proces indelungat intre rudele regretatului actor.

stefan iordache

Cu toate acestea, hotararea poate fi atacata cu apel, ceea ce inseamna ca s-a dus numai o singura batalie din procesul averii lui Stefan Iordache, pornit in anul 2011. „Respinge actiunea sub toate cele 3 capete de cerere ca neintemeiata. Respinge cererea reclamantilor de cheltuieli de judecata. Cu apel in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica.” se arata in decizia judecatoreasca, emisa acum cateva zile.

La moartea actorului, sotia sa a depus o coroana pe care scria mesajul:
La moartea actorului, sotia sa a depus o coroana pe care scria mesajul: „Asteapta-ma!”

 

S-au judecat cu Marius Tuca si fiica acestuia!

Totul a inceput acum patru ani, cand rudele din partea sotiei lui Stefan Iordacje i-au chemat in judecata pe sora actorului si mai multi prieteni ai acestuia, care fusesera trecuti de actor in testamentul sau. Printre acestia, jurnalistul Marius Tuca, fiica acestuia, medicul care l-a ingrijit, dar si alti prieteni de suflet ai artistului. In proces a fost parata chiar si notarita care a intocmit actul! Magistratii Judecatoriei Sectorului au decis insa ca nu exista motive pentru care aceasta ar trebui sa raspunda in fata legii si prin aceeasi decizie judecatoreasca, au eliminat-o din proces.

Stefan Iordache a slujit teatrul romanesc vreme de 49 de ani
Stefan Iordache a slujit teatrul romanesc vreme de 49 de ani

 

Drepturile de autor sunt miza scandalului

Stefan Iordache a trecut in lumea celor drepti in anul 2008, iar sotia lui, cu care a trait timp de 40 de ani, a fost coplesita de durere. Mihaela Tonitza a depus la capataiul sotului ei o coroana pe care scria mesajul: „Asteapta-ma!”. Nu avea sa dureze mult, ca si Mihaela Tonitza se ducea dupa Stefan Iordache, doi ani mai tarziu. Acela a fost momentul rupturii in framilia marelui actor, scanteia care a declansat explozia, pentru ca rudele MIhaelei Tonitza s-au decis sa atace testamentul, al carui pricipal beneficiar era sora actorului, Ileana Iordache. Testamentul continea un apartament din Bucuresti, casa parinteasca din Gruiu, care a devenit intre timp si Casa Memoriala Stefan Iordache, dar si drepturile de autor pe opera actorului, de altfel principala miza in acest proces.

Stefan Iordache


Sora actorului: „Este o porcarie ceea ce au facut ei!”

La vremea aceea, actiunea in instanta promovata de reclamanti, Maria Monica Andra Tonitza, Petru Tonitza si Carmen Ciornea a provocat o mare durere surorii marelui actor, care a dat o declaratie in exclusivitate pentru Cancan.

Sora actorului, Ileana, s-a luptat ca, dupa moartea maestrului, numele Stefan Iordache sa nu fie uitat
Sora actorului, Ileana, s-a luptat ca, dupa moartea maestrului, numele Stefan Iordache sa nu fie uitat

„Este o porcarie ceea ce au facut ei! Nici nu cunosc aceste persoane si refuz sa ma prezint la procesul intentat de ele. Eu una m-am ales cu foarte putin pentru ca nici nu am nevoie. Tot ceea ce vreau este sa nu vina cineva si sa pateze memoria fratelui meu. Repet: e o porcarie ce fac!”.

 

(M.N.)