La mulți ani, Adriana Trandafir!

Publicat: 26/04/2019 | 08:00
La mulți ani, Adriana Trandafir!

Adriana Trandafir împlinește astăzi 63 de ani, ocazie cu care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, îi urează un sincer “La mulți ani!”

Adriana Trandafir este absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Facultatea de Teatru, secția actorie – clasa prof. univ. Leopoldina Bălănuță, Alexa Visarion și Alexandru Lazăr.

Între anii 1979 și 1982, Adriana Trandafir a jucat pe scena teatrului de Stat din Reșița. Din 1982 până-n 2005 este actriță a Teatrului Odeon. Că actriță de film a jucat în câteva filme și a avut colaborări cu Casă de Film Ager și Atlantis (peste 15 filme), colaborări cu televiziunea fiind moderatoarea unor emisiuni că: „O vedetă populară”,”Vecinii „, spectacole de teatru și divertisment. Este colaboratoare permanență a Radiofuziunii Române.

Adriana Trandafir împlinește 63 de ani

Adriana Trandafir a fost recompensată cu foarte multe premii

-Premiul Uniter 2004 pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar pentru rolul Mama din spectacolul”De ce fierbe copilul în mămăligă”;

– Premiul pentru cea mai bună actriță de comedie în 2002 la Festivalul de Teatru de la Galați pentru rolul Rose Quimet din spectacolul”Cumetrele”;

– Premiul pentru cea mai bună actriță de comedie în 2000 la Festivalul de Teatru de la Galați pentru rolul Ana din spectacolul „Stele în lumina dimineții”;

– Marele Premiu de interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan, Brăila pentru rolul Măria Tănase în „Pasărea măiastră-Maria Tănase în 19888, 1989, 1990, 1996.

– Marele Premiu la Gala Recitalurilor actoricești, Bacău 1995;

– Premiul de Interpretare la Festivalul Național Studențesc de Teatru 1979;

– Cel mai bun spectacol și Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Shakespeare de la Durham / Anglia pentru spectacolul „romeo și Julieta” / 1978.

– Este președintă a Fundației Măria Tănase, având un talent muzical incontestabil.

Citește și...