La mulți ani, Eugen Cristea!

Publicat: 18/04/2019 | 08:00
La mulți ani, Eugen Cristea!

Actorul Eugen Cristea împlinește astăzi 67 de ani, ocazie cu care CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, îi urează un sincer “La mulți ani!”

Eugen Cristea s-a născut pe data de 18 aprilie 1952 în București. Este un actor de teatru și film. A urmat studii teatrale, absolvind I.A.T.C. din București în anul 1976. În perioada 1976-1980 a jucat la Teatrul Național din Timișoara. Din 1980, Eugen Cristea joacă pe scena Teatrului Național din București. În decursul carierei, Eugen Cristea a interpretat numeroase roluri de film, teatru de televiziune și teatru radiofonic. Este prezentator și realizator de emisiuni TV, regizează și compune ilustrația muzicală a multor piese de teatru.

Eugen Cristea a publicat un volum personal de proză și a tradus literatură beletristică. Este căsătorit cu actrița Cristina Deleanu. (sursa – Wikipedia)

”Apropo de familiile de actori, eu nu cred în celebrele vorbe cum că nu ar încăpea două săbii în aceeaşi teacă. Slavă Domnului, nu ne-am bătut pe roluri (eu şi soţia)” – Eugen Cristea.

Eugen Cristea și Cristina Deleanu
Citește și...