Larry Wallis, chitarist al formației Motörhead, a murit. Care este cauza decesului

Publicat: 20/09/2019 | 20:52
Larry Wallis, chitarist al formației Motörhead, a murit. Care este cauza decesului

Larry Wallis, care a fost chitarist al formației britanice Motörhead între anii 1975 și 1976 și producător al casei de discuri Stiff Records, a murit. Regretatul artist avea vârsta de 70 de ani.

Larry Wallis a murit la 70 de ani

Informația potrivit căreia fostul chitarist Larry Wallis a murit ieri a fost confirmată pe pagina oficială a formației Motörhead. În prezent, cauza decesului nu este cunoscută. Artistul s-a lansat în industria muzicală în anul 1970, cu formația Shagrat.

Înainte de a fi chitarist pentru Motörhead, Larry a mai cântat cu trupa UFO, în anul 1972.Ulterior, Larry Wallis a scris patru cântece ale albumului de debut Motörhead, „On Parole”, dar a părăsit formația după ce casa de discuri a refuzat să le înregistreze. Albumul a fost lansat tocmai în anul 1979, perioadă în care trupa începea să capete notorietate.

După ce a părăsit trupa Motörhead, Wallis s-a alăturat formației Pink Fairies și a devenit un producător al casei de discuri Stiff Records. În anul în 1987, trupa Pink Fairies s-a destrămat, iar Wallis a colaborat cu formația The Deviants, realizând trei albume. Între anii 1977 și 1991, chitaristul a lansat single-urile „Police Car” și „Leather Forever”.

Singurul său album solo, „Death In The Guitarfternoon”, a fost lansat în anul 2001. De la înfiinţarea ei, în 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupă britanică Motörhead a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.