Laude pe bandă rulantă în presa scoțiană pentru Ianis: „Hagi va fi un succes teribil!”

Autor:
Publicat: 30/05/2020 | 18:30
Laude pe bandă rulantă în presa scoțiană pentru Ianis: „Hagi va fi un succes teribil!”

Oameni importanți din fotbalul Scoția se întrec în presa scoțiană în laude la adresa lui Ianis după ce fiul „Regelui” a fost transferat de Glasgow Rangers la Genk.

Jurnaliștii scoțieni nu mai contenesc cu laudele la adresa „Prințului” și îi chiar dau sfaturi managerului Steven Gerrard pe ce post să-l folosească pe Hagi jr.

Într-un interviu acordat celor de la „Daily Record”, Dieter van Tornhout, antrenorul secund la Mechelen și fost atacant al celor de la Kilmarnock, crede că Ianis Hagi va deveni o legendă la Rangers.

„Imaginați-vă că meciul decisiv al sezonului viitor ar fi derby-ul Old Firm cu Rangers și Celtic la egalitate de puncte în frunte, iar Hagi aduce victoria echipei sale din lovitură liberă în ultimul minut! Eu cred că Hagi va fi un succes teribil! Are calități uluitoare și aș vrea să-l cunosc pe cel care știe ce picior e mai bun la Ianis, stângul sau dreptul”, a spus tehnicianul belgian.

De asemenea, fostul atacant scoțian Gary McSwegan, le-a mărturisit jurnaliștilor de la „The Herald” că atuul lui Hagi jr. este ușurința cu care poate acoperi mai multe posturi, fiind polivalent.

„Băiatul acesta promite mult. Are acel X Factor, abilitatea de a veni cu ceva deosebit, ceva care face diferența. Însă eu nu-l văd în flanc, ci în spatele vârfurilor. Dar pe orice post ar juca, va crea pericol la poarta adversă”, a spus McSwegan.

În vârstă de 21 de ani, Hagi jr. a fost cedat în ianuarie de Genk la Rangers sub formă de împrumut, cu opţiune de cumpărare, iar transferul său definitiv a fost evaluat la 5 milioane de euro.