Le strică FCSB sărbătoarea? Noul „Ion Oblemenco” va fi inaugurat la Craiova când vechiul stadion ar fi împlint exact 50 de ani!

Publicat: 13/10/2017 | 08:21

Lucrările la noul „Ion Oblemenco” au fost finalizate, iar arena va primi în cel mai scurt timp avizul federalilor pentru a putea găzdui meciuri de Liga I. Stadionul din Bănie pe care va juca CSU Craiova va fi inaugurat cu un derby al marilor orgolii între elevii lui Devis Mangia şi FCSB, partida fiind programată a se disputa în cadrul etapei a XVI-a a Ligii I pe 29 octombrie. 

Marcel Popescu, preşedintele lui CSU Craiova, a declarat că şi-ar fi dorit ca arena să fie inaugurată mult mai devreme împotriva unui adversar mult mai facil pentru olteni, respectiv Sepsi, însă nou-promovata a refuzat propunerea de a juca pe noul stadion din Craiova, preferând să-şi păstreze avantajul pe care l-a avut la tragerea la sorţi a 16-imilor de finală ale Cupei României, de a disputa acest meci pe teren propriu.

„Am intenţionat să jucăm cu Sepsi în Cupă, pe 24 octombrie, dar Sepsi a declinat oferta noastră. Rămâne să jucăm meciul următor acolo, pe 29. Eu sunt convins că până pe 20 octombrie stadionul va avea toate avizele necesare deschiderii lui şi folosirii lui pentru ce a fost construit”, a declarat Marcel Popescu.

Acesta a precizat că deşi au existat voci din club care au susţinut ca meciul cu FCSB să se joace la Severin, pentru a nu strica sărbătoare inaugurării arenei în cazul unui eşec, cerereamare de abonamente a făcut ca decizia să rămână în picioare, Craiova urmând a-şi inaugura propriul stadion contra FCSB!

Noul stadion „Ion Oblemenco” din Craiova a costat 60 de milioane de euro. Elevii lui Devis Mangia, care s-au pregătit deja pe noul stadion, au fost încântaţi de construcţie, dar s-au mai bosumflat după ce au călcat pe gazon.

„Au fost mici probleme cu gazonul, dar eu sper ca până la ora meciului cu FCSB să se prindă şi să fie ok la start”, a declarat Alexandru Băluţă, cel mai bun jucător al oltenilor din acest moment.

Partida dintre CSU Craiova şi FCSB, meci contând pentru etapa a XVI-a a Ligii I va avea loc duminică, 29 octombrie de la ora 20:45, meciul fiind transmis în direct de Digi, Telekom Sport şi Look.

                                     

Autor: Cristi P. 

Recomandarea CIAO.RO