Acasă » Exclusiv » Legăturile neștiute ale lui Putin cu România. Trecutul liderului de la Moscova este învăluit în mister

Legăturile neștiute ale lui Putin cu România. Trecutul liderului de la Moscova este învăluit în mister

De: Isabela Popescu 06/04/2022 | 09:00

Despre trecutul lui Vladimir Putin nu se știu, cu exactitate, foarte multe lucruri, „istoria” sa fiind învăluită în mister, ca a oricărui fost ofițer KGB. Încă de la începutul carierei sale politice, originile lui Putin au fost puse sub semnul întrebării și a rămas un subiect controversat până în prezent, se arată într-un documentar realizat de Gândul.ro.

Cu toate că în presa internațională sunt vehiculate tot mai multe fotografii cu Vladimir Putin, din timpul liber, liderului rus nu îi place să vorbească despre viața personală. A  vorbit puțin despre familia sa, despre părinții săi și doar ce a vrut să se afle.

La începutul anilor 2000, susținea că cel de-al Doilea Război Mondial i-a afectat familia.

Părinții lui erau Vladimir Spiridonovici Putin, funcționar în marina sovietică, și Maria Ivanovna Putina, muncitoare într-o fabrică. Fratele său mai mare a fost ucis în război, iar cel de-al doilea frate a murit din cauza unei boli. Și mama sa a fost la un pas de moarte din cauza foametei.

Care ar fi legăturile lui Vladimir Putin cu România

Cu toate acestea, presa internațională a lansat teorii care susțin că Vladimir Putin ar avea legături cu România, atât prin prieteni, cât și prin familie. Stră-străbunicul lui ar fi fost un român din Basarabia și s-ar fi numit Vladimir Putină.

Acesta ar fi fost unul dintre cei 400 de soldați care se aflau în garda personală a lui Dimitrie Cantemir, cu care s-ar fi retras în Rusia, după bătălia pierdută la Stănilești pe Prut, în anul 1711. Strămoșul lui Vladimir Putin ar fi fost chiar și decorat de țarul Petru cel Mare pentru loialitate. Un jurnalist rus chiar a declarat că are dovezi prin care poate demonstra că Putin ar avea origini românești.

(VEZI AICI: LA CE ARMAMENT A RECURS RUSIA ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA. RACHETELE SPECIALE SUNT ”AȘII” LUI PUTIN)

La un moment dat, au fost vehiculate informații conform cărora mama liderului rus ar avea origini din Georgia şi l-ar fi dat pe actualul preşedinte rus spre adopţie, când avea 10 ani. Această informație nu a fost însă confirmată până în prezent.

Întrevederile cu Traian Băsescu

Liderul de la Kremlin a vizitat, oficial, o singură dată România. În 2008, Bucureștiul a devenit una dintre cele mai securizate capitale europene, odată cu organizarea celui mai mare summit NATO, găzduit de țara noastră.

La 3 aprilie 2008, liderul de la Kremlin a aterizat la București și a devenit astfel primul lider rus care a venit în România după 1990. Vladimir Putin a avut o întâlnire cu Traian Băsescu, pe 4 aprilie 2008.

Cei doi au hotărât să organizeze o întâlnire bilaterală separată, prin intermediul căreia Traian Băsescu i-a mulțumit liderului de la Kremlin pentru acceptul vizitei din țara noastră, dar și pentru participarea la reuniunea Consiliului dintre Rusia și NATO.

Prin intermediul acestei întâlniri, cei doi lideri au discutat despre relațiile bune care s-au dezvoltat de la vizita pe care fostul președinte al României a avut-o în Rusia, în anul 2005.

Ion Iliescu s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova

La cel mai înalt nivel  a mai existat o întâlnire între președintele României și cel al Rusiei. Ion Iliescu a mers la Moscova cu ocazia unei ceremonii oficiale la Kremlin, în data de 4 iulie 2003. Iliescu și Putin au semnat un tratat de pace întârziat, pe baza relațiilor tensionate dintre România și Rusia. La acea dată, Moscova semnase deja tratate similare cu celelalte țări post-sovietice, însă România a refuzat în repetate rânduri să participe.

Prin tratatul semnat și declarația comună anexată, se condamnă atât anexarea provinciilor românești de către Rusia, cât și rolul României în cel de-al Doilea Război Mondial, când s-a aliat cu Germania pentru a ataca Rusia. Putin și-a exprimat, la acea dată, speranța că țările vor coopera pentru a contribui la o Europă stabilă și prosperă. La rândul său, Ion Iliescu a declarat: “Istoria relațiilor româno-ruse nu este una a veșnicilor confruntări. Trebuie să spunem și adevărul despre trecut, asumându-ne atât împlinirile, cât și neîmplinirile, atât luminile, cât și umbrele acestor relații”.

Liderul de la Kremlin este posesor al centurii negre 8 Dan

Vladimir Putin a avut însă întâlniri mai dese cu un alt român: Marius Vizer, președinte al Federației Internaționale de Judo. Liderul de la Kremlin este posesor al centurii negre 8 Dan, acordată în 2012 de Federația Internațională de Judo, fiind primul rus care a atins acest nivel. Totodată, Vladimir Putin a descris judo-ul ca fiind sportul său favorit, pe care continuă să îl practice cu regularitate.

Marius Vizer a povestit în presă cum a decurs prima sa întâlnire cu Putin. Cei doi au rămas prieteni, iar președintele Federației Internaționale de Judo susține că Vladimir Putin, în afara mediului oficial, este un om foarte degajat și simplu.

Aceștia au păstrat legătura până în momentul în care liderul de la Kremlin a invadat Ucraina, lucru care l-a deranjat chiar și pe apropiatul său din România.

”L-am întâlnit pentru prima dată pe Vladimir Putin în 1999, la Moscova. Am asistat împreună la un concurs de judo. Primul contact a fost mai mult decât protocolar. Nici nu se putea altfel, în jurul său nu zbârnâia nici musca”, declara Marius Vizer.

(NU RATA: DRONE SINUCIGAȘE, FOLOSITE ÎMPOTRIVA RUȘILOR! SUA TRIMIT ÎN UCRAINA 100 DE APARATE DE ZBOR SWITCHBLADE)

Acesta susține că, în momentul în care a preluat șefia Federației Internaționale de Judo, l-a numit pe Vladimir Putin președinte de onoare și atunci relațiile dintre cei doi ar fi evoluat: “De la an la an ne-am întâlnit regulat… Vorbim des la telefon și ne felicităm reciproc cu ocazia zilei de naștere. Dacă nu dau de el, îi las un mesaj secretarei și mă sună înapoi.”

Românul decorat de Putin

După izbucnirea războiului, Federația Internațională de Judo a anunțat suspendarea statutului de Președinte de Onoare și de Ambasador al Federației Internaționale de Judo al lui Vladimir Putin.

Vizer nu este primul român care l-a cunoscut pe liderul de la Kremlin. Marin Dragnea, fostul general de armată român, a fost decorat în anul 2015 de două ori de Federația Rusă prin decrete semnate chiar de președintele Vladimir Putin, pentru meritele acestuia din al Doilea Război Mondial.

Marin Dragnea a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, mai întâi ca voluntar pe frontul de Est, cu o Divizie de Cavalerie în cadrul Grupului 52 Cercetare, iar în anul 1942 a fost înaintat în gradul de sergent și a fost luat prizonier. El s-a întors în țară cu gradul de sublocotenent în anul 1944, cu Divizia Tudor Vlaimirescu, constituită în anul 1943 pe teritoriul fostei URSS.

În perioada 1974-1984 a îndeplinit funcția de Președinte al Comitetului Olimpic Român, iar, din anul 1990, acesta a devenit președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război. Marin Dragnea a încetat din viață pe data de 13 februarie 2020.

Documentarea acestui material a fost realizată de GÂNDUL.RO

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Isabela Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență. Și-a început cariera ca reporter, la numai 20 de ani, căpătând experiență ca jurnalist încă din timpul facultății. În trustul de presă Gândul lucrează de trei ani, unde își citeste mai mult
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Cu ce a ajuns să se ocupe Liviu Dragnea după ce a renunțat la vlogul culinar: „Am făcut firmele! În domeniile acesta ar merge în România”
Cu ce a ajuns să se ocupe Liviu Dragnea după ce a renunțat la vlogul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu două săptămâni. Motivul pentru care fotografiile cu tânărul în vârstă de 23 de ani au fost mistuite de flăcări
Ce a apărut în locul în care Mădălin Păduran și-a pierdut viața în urmă cu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest lucru și va fi un deliciu
Ce să pui în colivă ca să-i dai cel mai bun gust. Adaugi doar acest...
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Un fost membru AUR, secretele averii de invidiat. Cum a reușit să devină bogat
Un fost membru AUR, secretele averii de invidiat. Cum a reușit să devină bogat
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după decesul acestuia: „Nu au fost doar în mintea mea”
Ioana Dichiseanu, dezvăluiri emoționante. Semnele pe care le-a primit de la regretatul Ion Dichiseanu după...
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...