Acasă » Știri » Leguma românească de sezon care costă de 2 ori mai mult decât 1 kg de carne de porc, în Carrefour

Leguma românească de sezon care costă de 2 ori mai mult decât 1 kg de carne de porc, în Carrefour

De: Irina Vlad 28/03/2025 | 08:49
Leguma românească de sezon care costă de 2 ori mai mult decât 1 kg de carne de porc, în Carrefour
sursă foto: Asociația pentru Protecția Consumatorilor

Legumele românești au ajuns să cost mai mult decât carnea de porc. În ultima perioadă, prețurile alimentelor au înregistrat creșteri semnificativ, în special în această perioadă a Postului Paștelui. Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România a descoperit diferențele uriaș de prețuri de pe rafturile magazinului Carrefour.

Prețurile legumelor de sezon au explodat în perioada postului Paștelui. În general, indiferent de post, cererea pentru legume și fructe crește semnificativ, deoarece multe persoane optează pentru un regim alimentar vegetarian și vegan. Această cerere crescută poate duce la o presiune mai mare asupra prețurilor.

De asemenea, există factori sezonieri care pot influența prețurile legumelor, cum ar fi condițiile meteo, recoltele din acea perioadă și transportul produselor. În unele cazuri, creșterea prețurilor poate fi un efect al creșterii costurilor de producție, cum ar fi combustibilii, forța de muncă sau costurile de depozitare.

Te-ar putea interesa: Din ce este făcut pateul vegetal de la Bucegi, de fapt. Dragoș Pătraru: „Are 24 de ingrediente!”

Leguma de sezon care costă mai scump decât 2 kg de carne de porc

Sezonul urzicilor a ridicat prețurile din supermarketuri, iar românii au acum ocazia să cumpere un kilogram de carne  mai ieftin decât legumele de sezon. Urzicile sunt o alegere excelentă în sezonul primăverii. Acestea au multiple beneficii pentru organism și sunt cunoscute și apreciate pentru conținutul lor ridicat de fier și de vitamina C. Este adevărat faptul că în fiecare primăvară prețurile pentru legumele de sezon cresc, însă în acest an românii au rămas mai mult cu gândul la ele. Iată cât costă un kilogram de urzici la finalul lunii martie.

Recent, Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România le-a dezvăluit românilor că prețul pentru un kilogram de urzici de pe rafturile magazinului Carrefour a ajuns să coste 38 de lei, în timp ce două  kilograme de pulpă de porc fără os costă 35, 8 lei.

sursă foto: Asociația pentru Protecția Consumatorilor
sursă foto: Asociația pentru Protecția Consumatorilor

”2 kg de pulpă de porc sau 1 kg de urzici, ce ați cumpăra cu 36 de lei?”, este mesajul Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Te-ar putea interesa: TOP 5 alimente de post, interzise de Mihaela Bilic. Fac mai mult rău decât bine

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×