Liber la amicale » Sud- coreenii au făcut anunțul!

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 15:26
Liber la amicale » Sud- coreenii au făcut anunțul!

Reprezentanții Federației de Fotbal din Coreea de Sud au anunțat cluburile afiliate că începând din această săptămână pot juca amicable. În primă fază însă, aceste meciuri de verificare se vor disputa cu porţile închise.

Chiar dacă nu a fost stabilită data pentru începerea sezonului, acesta este un semnal clar că în cel mai scurt timp se va da startul seznului.

Campionatul de fotbal din Coreea de Sud se dispută după sistemul primăvară-toamnă iar din cauza pandemiei de coronavirus, startul sezonului este amânat de două luni.

Recent, portughezii au anunțat că scot fotbalul din carantină, startul celor zece etape rămase de disputat din acest sezon urmând a fi dat în luna iunie sau iulie.

Anunțul a fost făcut după ce săptămâna trecută și reprezentanții Bundesliigi din Austria au anunțat că sunt șanse mari ca această ediție de campionat, care este supendată din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia la mijlocul lunii viitoriare. Într-o conferinţă de presă, Christian Ebenbauer, preşedintele Bundesligii austriece, a evocat prudent posibilitatea încheierii campionatului până la finalul lunii iunie.

Anunțul austriecilor vine la puțin timp după ce Asociația Norvegiană de Fotbal (NFF) a convenit ca stagiunea 2020 sa pornească la drum în weekend-ul 23-24 mai, iar suedezii Suedia au anunțat că pregătesc startul sezonului 2020 pentru 1 iunie. De asemenea, nemții au anunțat că intenționează să reia Bundesliga pe 2 mai sau 9 mai iar reprezentanții LPF au afirmat că Liga 1 s-ar putea relua la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.