Lili Sandu, clipe de groază în primele zile după naștere: „Îmi făceam tot felul de filme în cap, eram dărâmată psihologic”

Publicat: 31/08/2020 | 18:47
Lili Sandu, clipe de groază în primele zile după naștere: „Îmi făceam tot felul de filme în cap, eram dărâmată psihologic”

Lili Sandu a mărturisit pe contul personal de socializare că în primele zile de la naștere a trecut prin clipe de coșmar cu puiul ei. În afara faptului că bebelușul a stat timp de două zile cu perfuzii, actrița a povestit și o altă experiență nereușită care a dat-o peste cap complet.

Lili Sandu a scris  pe contul de Instagram un mesaj în care le-a adus la cunoștință fanilor săi una dintre cele mai rele experiențe avută imediat după naștere. Proaspăta mămică s-a confruntat cu o problemă în momentul alăptării.

„Cele mai multe întrebări pe care le am primit de la voi au fost legate de alăptat. Este un subiect care pe cât este de interesant și diferit de la mama la mama, pe atât poate fi de frustrant mai ales in primele ore-zile de după naștere. Zic frustrant deoarece pentru mine personal experiența primelor ore de alăptat nu prea a fost cum auzisem in online: cum se naște bebe, vine imediat colostrul etc. Chiar dacă bebelușul se „atașase”corect, faptul ca nu “ieșea” mai nimic in prima seara ma înnebunea efectiv, speriata fiind ca puiul meu nu are ce sa mănânce și mi faceam tot felul de filme in cap..🤦🏻‍♀️ Da știu era și din cauza cezarienei( se zice ca lactația ar întârzia) dar eu panicata, ca na așa e la început o tineam pe a mea ca am o pb, chiar dacă sânii îmi explodau efectiv.”, a mărturisit Lili Sandu aseară pe Instagram.

Cum a reușit să treacă peste această problemă

Cu ajutorul unui consilier în alăptare, Lili Sandu a reușit să treacă peste acest moment dificil. Specialistul a învățat-o tot ce trebuie să știe și i-a dat sfaturi utile, astfel încât să nu mai intre în panică.

„Am învățat cum sa mi fac masaj, cum sa mi aplic compresele calde și pentru ca bebe nu era fizic lângă mine (48 de ore a stat numai la lămpi și cu perfuzie 😭) am fost invatata cum sa folosesc pompa de muls.
Dar sincer la cât de dărâmată eram psihologic cel mai important a fost ajutorul primit atât de la Dna Amelia cât și de la restul moașelor care m au făcut sa înțeleg ca trebuie sa mi revin și sa fiu puternica tocmai pentru ca exista riscul sa mi pierd laptele. Offf de unde sa fi știut eu toate astea…
Este foarte important sa cerem și sa primim ajutor mai ales in genul asta de situații in care nu avem un “manual de utilizare”.😊
Colostrul a fost destul in primele zile🎉 și tare fericita străbăteam holul sa ajung cu el din 3 in 3 ore la bebe fie zi sau noapte. Lactatia a urmat firesc, cu ceva dureri dar fără acea furie a laptelui de care auzisem tocmai pentru ca avusese grija Dna Amelia sa ma “instruiască”.
Ideea este ca suntem diferite și experiența mea nu tb sa fie neaparat asemănătoare cu experiența unei alte mame, pentru unele este mai ușor pentru alte mame este mult mai greu. Dar puiul nostru merita tot efortul!❤️”

„Despre alăptat s-au scris multe și și-au dat mulți cu părerea. Dacă sa fie public sau privat sincer cred ca tine de tine ca mama și nu de prejudecățile altora. Ador sa-mi alăptez puiul și o fac fără pic de pudoare pentru ca la fel îmi este și dragostea pentru el: liberă și nelimitata! 🤍
Am aflat din documentarile mele ca un criteriu important in alăptare este hidratarea tocmai de aceea pe parcursul zilei am grija sa beau minim 6-8 pahare cu apa.”, a mai scris Lili Sandu în urmă cu două zile.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Despre alăptat s-au scris multe și și-au dat mulți cu părerea. Dacă sa fie public sau privat sincer cred ca tine de tine ca mama și nu de prejudecățile altora. Ador sa-mi alăptez puiul și o fac fără pic de pudoare pentru ca la fel îmi este și dragostea pentru el: liberă și nelimitata! 🤍 Am aflat din documentarile mele ca un criteriu important in alăptare este hidratarea tocmai de aceea pe parcursul zilei am grija sa beau minim 6-8 pahare cu apa. Am ales apa minerală oligominerala Aquatique pentru că are un conținut redus de minerale, fapt benefic în hidratarea și purificarea organismului. #Aquatiquepentrucelmic #Happymotherhappybaby

O postare distribuită de L I L I S A N D U (@lilisandu_official) pe