Linșați și arși de vii! Acuzați că răpeau copii pentru a le preleva organe

Publicat: 31/08/2018 | 15:54
Linșați și arși de vii! Acuzați că răpeau copii pentru a le preleva organe

4 oameni au fost linșați și arși de vii de locuitorii unui sat din Mexic. Ei erau acuzați că răpeau copii pentru a le preleva și vinde organele, informează AFP. Poliția mexicană consideră, însă, că acuzațiile erau false. Cu toate acestea, isteria nu poate fi controlată de autorități.

Parchetul provinciei mexicane a comunicat că astfel de acuzații ar fi doar zvonuri nefondate și că nu există reclamații depuse din care să reiasă că există cazuri de copii răpiți.

Cu toate acestea, locuitorii dintr-un sat al statului Hidalgo au bătut un bărbat şi o femeie, apoi i-au legat şi le-au dat foc. Intervenția poliției a fost tardivă. Bărbatul a murit, iar femeia a decedat mai târziu la spital.

În ziua anterioară, la San Vicente Boqueron, în statul Puebla (est), alți doi bărbaţi au fost atacaţi de o mulţime furioasă care i-a ars de vii, acuzația fiind aceeași.

Autorităţile statului au precizat că bărbații uciși, unchiul de 53 de ani şi nepotul său de 21 de ani, erau doar simpli agricultori dintr-un sat vecin, veniţi la San Vicente Boqueron pentru a cumpăra materiale de construcţii.

Citește și...