Home » Trending » Lista restricțiilor de sărbători, din Europa. Unde se poate călători și unde sunt permise petrecerile

Lista restricțiilor de sărbători, din Europa. Unde se poate călători și unde sunt permise petrecerile

De: Marie Călin 22/12/2020 | 14:30
Lista restricțiilor de sărbători, din Europa. Unde se poate călători și unde sunt permise petrecerile

Sărbătorile de iarnă din 2020 se află sub umbra pandemiei de coronavirus. Toată țările europene au impus o mulțime de restricții în țări din toate colțurile lumii iar sărbătorile de sfârșit de an nu schimbă în vreun fel situația.

În multe state, guvernele au încercat să ajungă la un compromis între a evita răspândirea virusului pe perioada Crăciunului și a permite cetățenilor să sărbătorească alături de familii și de prieteni.

În continuare vă prezentăm o analiză a principalelor destinații de vacanță din Europa, din punct de vedere al restricțiilor, care permit sau nu turiști și ce pot face ei odată ajunși în țara respectivă. Sinteza a fost făcută de agenția Agerpres, cu ajutorul unei sinteze Reuters și a informațiilor puse la dispoziție de ambasadele României.

Citește și: Coronavirus România 22 decembrie. Câți pacienți au murit în ultimele 24 de ore

Marea Britanie

Apariția noii tulpini a virusului SARV-CoV-2 a dus la blocarea tuturor căilor de ieșire din Regatul Unit către Europa continentală, atât pentru deplasarea cu feribotul, cât și pentru deplasarea prin Eurotunnel. Mai multe țări, inclusiv România, au suspendat și cursele aeriene spre și dinspre Marea Britanie. Începând cu 20 decembrie a fost reinstituită carantina pentru mai multe zone din Anglia, printre care și Londra. Restricțiile limitează călătoriile neesențiale, inclusiv în străinătate.

Potrivit regulilor în vigoare, un număr de până la trei familii au permisiunea de a se reuni în locuinţe în perioada 23 decembrie-27 decembrie. Oamenii se vor putea strânge în lăcaşuri de cult şi în aer liber, dar nu în spaţii închise sau în săli de spectacole.

Programul magazinelor va fi prelungit pe perioada Crăciunului şi în ianuarie, dar barurile vor fi nevoite să se închidă în Londra pentru a evita înrăutăţirea situaţiei epidemiologice.

De asemenea, Irlanda de Nord va intra în carantină de şase săptămâni începând cu 26 decembrie, magazinele neesenţiale urmând a fi închise.

Franța

Începând cu 15 decembrie, este interzisă circulația pe timpul nopții, între intervalul 20:00- 6:00. Vor fi permise derogări doar cu prezentarea unui document justificativ și doar pentru situații de urgență. Cu toate acestea, excepție face ziua de 24 decembrie, când vor fi permise deplasările pe timpul nopții. Excepția nu este însă valabilă și pentru seara de 31 decembrie.

Rămân închise cafenelele, restaurantele şi barurile, cinematografele, teatrele, muzeele, sălile de concerte, parcurile de distracţie, grădinile zoologice, stadioanele, sălile de sport, cel puţin până pe 7 ianuarie 2021.

Pentru toţi călătorii cu vârsta de peste 11 ani care sosesc pe cale aeriană sau maritimă în insula Corsica în perioada 19 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, este obligatorie prezentarea unui test TR-PCR negativ sau a unui test antigenic, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, cu excepţia transportatorilor rutieri. De asemenea, pasagerii vor trebui să prezinte o declaraţie pe propria răspundere companiei de transport, în care să menţioneze că declarantul a efectuat testul solicitat, nu are simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, nu este un caz confirmat cu COVID-19 şi nu are cunoştinţă să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu această boală, într-un interval de 14 zile anterioare deplasării.

Spania

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test negativ la intrarea pe teritoriul Spaniei, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă (nu şi terestră). Singurii care nu trebuie să prezinte un test negativ Covid-19 sunt copii cu vârste mai mici de 6 ani.

Pe perioada Crăciunului și a Anului Nou, în aceeași locuință se pot reuni până la 10 persoane. Interdicţiile de circulaţie vor fi decalate de la ora 23:00 la 1:30 pe 24 decembrie şi 31 decembrie. Deplasările între regiuni vot fi interzise între 23 decembrie şi 6 ianuarie, cu excepţia vizitelor în familie.

Portugalia

Nu există o limită în ceea ce priveşte numărul persoanelor care se pot reuni într-o locuinţă pe perioada Crăciunului, dar va fi interzisă circulaţia de la ora 23:00 la ora 02:00 pe 24 şi 25 decembrie, precum şi pe 31 decembrie. De Anul Nou, petrecerile de stradă sunt interzise, iar reuniunile în aer liber, limitate la un număr maxim de şase persoane. De asemenea, în perioada 1- 3 ianuarie, oamenilor nu li se va permite să părăsească casele între orele 13:00 – 5:00 dimineaţa.

Italia

În perioada 21 decembrie- 6 ianuarie sunt interzise deplasările între regiuni. De asemenea, în zilele de 24, 25, 26, 27, 31 decembrie, 1, 2, 3, 5, 6 ianuarie se aplică, pe întreg teritoriul naţional, măsurile valabile pentru zonele roşii (sunt permise deplasările doar pentru motive de muncă, sănătate sau situaţii de necesitate; sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, chioşcurile de ziare, tutungeriile, saloanele de frizerie şi coafură; este permisă activitatea motorie individuală în apropriere de locuinţă; barurile şi restaurantele sunt închise, însă este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00 şi de livrare la domiciliu, fără limite de orar).

În zilele de 28, 29, 30 decembrie şi 4 ianuarie se aplică, pe întreg teritoriul naţional, măsurile valabile pentru zonele portocalii (sunt permise deplasările în cadrul aceleiaşi localităţi, între orele 05.00-22.00 şi în afara localităţilor cu mai puţin de 5.000 de locuitori, pe o rază de 30 km, fără a putea merge în localităţile reşedinţă de provincie; magazinele pot rămâne deschise până la ora 21.00; barurile şi restaurantele sunt închise, însă este permisă activitatea de take-away până la ora 22.00 şi de livrare la domiciliu, fără limite de orar).

Deplasările se vor justifica prin completarea declaraţiei pe proprie răspundere. Este permisă vizita la rude sau prieteni între orele 05.00 – 22.00, o dată pe zi – maxim două persoane (cu excepţia minorilor cu vârsta sub 14 ani, a persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor din aceeaşi locuinţă care nu sunt autosuficiente) – în cadrul aceleiaşi regiuni.

Liturghia din Ajunul Crăciunului oficiată de papa Francisc va începe cu două ore mai devreme, pentru a permite puţinelor persoane care vor asista să ajungă acasă până la ora 22.00.

Olanda

Țara se află în lockdown din 15 decembrie și până în 19 ianuarie 2021. Restricţiile impuse în această perioadă şi unele excepţii de la regulile generale pe durată limitată sunt următoarele: în spaţiile publice deschise nu va fi permisă formarea unui grup mai mare de 2 persoane cu excepţia celor care împart aceeaşi locuinţă; nu va fi permisă primirea în locuinţe a mai mult de 2 vizitatori cu vârsta peste 13 ani; vor rămâne închise magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cafenelele, saloanele de frizerie-coafură, cosmetică, tatuaje, manichiură şi centrele pentru servicii sexuale, precum și teatrele, sălile de concerte, cinematografele, cazinourile, muzeele, grădinile zoologice, parcurile de distracţii, sălile de sport, piscinele, saunele, spa-urile şi alte locaţii în care se practică sporturi în interior.

Hotelurile rămân deschise, însă nu și restaurantele din incinta lor. De asemenea, serviciul de cameră nu va fi disponibil. În zilele de 24, 25 şi 26 decembrie se va permite primirea a 3 vizitatori cu vârsta de cel puţin 13 ani.

Germania

Vor fi deschise doar magazinele esenţiale până cel mai devreme 10 ianuarie. Adunările private vor fi limitate la cel mult cinci persoane din două familii, regula urmând să fie relaxată pe perioada Crăciunului, când până la 10 persoane vor avea permisiunea de a se întâlni, fără să fie puşi la numărătoare şi copiii.

Danemarca

Până pe 3 ianuarie, restaurantele, muzeele, cinematografele și alte instituții culturale vor fi închise în majoritatea țării. Începând cu data de 21 decembrie, încetează exercitarea mai multor profesii liberale, prin închiderea frizeriilor, a cabinetele de fizioterapie, a saloanele de masaj şi tatuaj. De asemenea, se închid centrele afterschool, şcolile populare şi unităţile de învăţământ pentru clasele 0 – IV.

Aceste măsuri se adaugă celor aflate deja în vigoare, precum: purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice şi limitarea la 10 persoane a adunărilor publice; învăţământ online pentru clasele V-XII şi studenţi; funcţionarea barurilor şi a restaurantelor doar în regim take away; închiderea cinematografelor, teatrelor, facilităţilor sportive, piscinelor, centrelor de fitness.

Grecia

Saloanele de coafură şi librăriile se vor redeschide pe perioada Crăciunului, în timp ce alte restricţii rămân în vigoare până pe 7 ianuarie. Bisericile se vor deschide pentru liturghiile de Crăciun şi Bobotează, pe 25 decembrie şi 6 ianuarie, numărul credincioşilor care pot participa fiind limitat.

Ungaria

Autorităţile au anulat festivităţile de Anul Nou, iar restricţiile, care includ o interdicţie de circulaţie după ora 19:00, vor rămâne în vigoare până pe 11 ianuarie.

Polonia

Școlile, restaurantele, hotelurile și centrele comerciale rămân închise până pe 17 ianuarie. Polonia impune, de asemenea, o carantină de 10 zile pentru cei care se întorc în ţară cu mijloacele de transport public. În noaptea de Revelion va fi în vigoare o interdicție de circulație de la 19:00 până la 6:00 a doua zi.

Cehia

Restaurantele, hotelurile şi sălile de sport din interior, care abia s-au redeschis în urmă cu două săptămâni, şi-au închis din nou porţile începând cu 18 decembrie, cu o interdicţie de circulaţie de la ora 23:00.

Norvegia

Norvegienii vor putea invita până la 10 persoane în locuinţe cu două prilejuri diferite între Crăciun şi Anul Nou. În afara acestor zile, se va aplica limita în vigoare în prezent, de cinci invitaţi.

Belgia

Focurile de artificii sunt interzise de Anul Nou. Membrii unei familii vor avea voie să intre în contact apropiat doar cu o singură persoană pe perioada Crăciunului. Persoanele singure au permisiunea de a se întâlni cu alte două persoane.

Irlanda

În perioada 18 decembrie- 6 ianuarie este ridicată interdicția de călătorie pe teritoriul țării. Tot în această perioadă, trei familii se pot reuni în cadrul sărbătorilor de iarnă.

Croația

Croaţii nu vor putea părăsi judeţul de reşedinţă între 23 decembrie şi 8 ianuarie. La reuniuni private în timpul vacanţei vor fi permise cel mult 10 persoane din maximum două familii.

Nu rata: Coronavirus România 22 decembrie. Anunțul autorităților! Câte persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore

Parteneri
Vlăduța Lupău, prinsă în brațele lui Jador. „Amanta”! Imaginea a ajuns pe internet
Vlăduța Lupău, prinsă în brațele lui Jador. „Amanta”! Imaginea a ajuns pe internet
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor sa facă acum cu iubitul lor
Gemenele care împart același iubit și dorm împreună, noi dezvăluiri despre relația lor. Ce vor...
Cum îşi alină Anamaria Prodan suferinţa. Pe ce a spart 300.000 de euro dintr-un foc
Cum îşi alină Anamaria Prodan suferinţa. Pe ce a spart 300.000 de euro dintr-un foc
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Mărturia tulburătoare a tatălui Alexandrei Măceșanu! Unde este fiica lui acum!
Mărturia tulburătoare a tatălui Alexandrei Măceșanu! Unde este fiica lui acum!
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Era de aşteptat...Anunţul trist despre Ion Iliescu
Era de aşteptat...Anunţul trist despre Ion Iliescu
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a lui Victor, și-a întrebat părinții de ce s-au despărțit. Răspunsul Biancăi, halucinant
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Exclusiv! Ies la iveală 'jocurile' lui Clotilde Armand! Legături cu mafia italiană
Exclusiv! Ies la iveală 'jocurile' lui Clotilde Armand! Legături cu mafia italiană
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
Dezastru termic în România. Vor fi cele mai ridicate temperaturi. Vor fi nopți de foc
N-o să crezi cu ce se ocupă fiul lui Sorin Bontea, la 24 de ani. Chef-ul stă mereu cu frica-n sân
N-o să crezi cu ce se ocupă fiul lui Sorin Bontea, la 24 de ani....
"Tată, zi-mi că e un vis". Asta a mai apucat să întrebe băiatul şoferului microbuzului,...
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Jador, umilit de în ultimul hal o Prezentatoare TV! "Nu știi cine e? Felicitări! Lasă-mă să-ți strâng mâna. N-ai pierdut nimic"
Jador, umilit de în ultimul hal o Prezentatoare TV! "Nu știi cine e? Felicitări! Lasă-mă...
S-a anunțat SFÂRȘITUL LUMII! În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla asta
S-a anunțat SFÂRȘITUL LUMII! În cât timp estimează oamenii de știință că se va întâmpla...
Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! E dezvăluirea anului. Îi intră milioane de euro în conturi
Gigi Becali, aproape de o nouă lovitură! E dezvăluirea anului. Îi intră milioane de euro...
Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori
Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la...
Germania trimite o undă de şoc în Europa! Vor fi peste 100.000 de cazuri zilnice. Nu mai avem scăpare
Germania trimite o undă de şoc în Europa! Vor fi peste 100.000 de cazuri zilnice....
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se...
Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns să facă pentru a se întreţine
Coşmarul prin care trece Corina Dănilă, după ce banca i-a luat casa. Ce a ajuns...
New York Times prezintă pe amplu povestea Larisei Iordache, gimnasta care ar putea recupera gloria de odinioară
New York Times prezintă pe amplu povestea Larisei Iordache, gimnasta care ar putea recupera gloria...
Informația care a șocat lumea sportului!  Simona Halep este însărcinată?
Informația care a șocat lumea sportului! Simona Halep este însărcinată?
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele de probă. A descoperit ceva incredibil
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă de o prințesă | FOTO&VIDEO
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Mia Khalifa a făcut anunțul: divorțează după doar un an! Fosta actriță pentru adulți a rămas singură
Mia Khalifa a făcut anunțul: divorțează după doar un an! Fosta actriță pentru adulți a...
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Daniel Pavel si iubita lui, Marina, s-au logodit! Primele declaratii ale prezentatorului Survivor Romania 2021.  Ce i-a scris Cosmin Stanciu imediat prezentatorului TV
Daniel Pavel si iubita lui, Marina, s-au logodit! Primele declaratii ale prezentatorului Survivor Romania 2021....
"Ploaie cu bani" de la Guvern. Se anunţă creşteri pentru veniturile acestor categorii de persoane
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc, a renunţat complet la duşurile calde şi preferă să meargă pe jos la birou
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...
Despărțire la Puterea dragostei! L-a prins cu cea mai bună prietenă a ei ????
Despărțire la Puterea dragostei! L-a prins cu cea mai bună prietenă a ei ????
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
Cât a ajuns să coste un șezlong la Mamaia! Turiștii au crezut că nu văd bine!
Cât a ajuns să coste un șezlong la Mamaia! Turiștii au crezut că nu văd...
Clauză bizară pe care clienții trebuie să o respecte atunci când cumpără o Toyota Land Cruiser
Clauză bizară pe care clienții trebuie să o respecte atunci când cumpără o Toyota Land...