Lovitură de imagine dată de Putin! A prezentat lumii jucăriile sale: armele hipersonice!

Publicat: 01/03/2018 | 21:15

Vladimir Putin a ținut un discurs despre starea națiunii, cu trei săptămâni înainte de alegerile parlamentale. El a dat o lovitură de imagine, când a anunțat mai multe realizări ale cercetării rusești în domeniul militar.

”La disparitia URSS, Rusia era plina de datorii, economia nu functiona si „partenerii occidentali” au decis ca Moscova nu poate fi luata in considerare.

Dupa ce Statele Unite s-au retras din tratatul ABM, Washingtonul a declarat ca sistemul lor de aparare antiracheta nu este indreptat impotriva Moscovei. Autoritatile americane au declarat ca Rusia „poate face orice vrea”, a amintit presedintele rus.

Liderul de la Kremlin a declarat ca in fata desfasurarii fortelor americane, Rusia dezvolta sisteme noi de aparare, iar noile tehnologii din domeniul militar nu au egal in lume.

”In Rusia, au fost dezvoltate vehicule fara pilot, care depasesc viteza submarinelor si torpilelor. Este fantastic”, s-a laudat Putin.

Putin a prezentat noua racheta supersonica – Sarmat – ca fiind capabila sa depaseasca orice sisteme modern anti-racheta, Capabila sa transporte focoase nucleare pe o raza lunga de actiune, Sarmat va inlocui sistemul de rachete din era sovietica – R-36M2 Voevoda (SS-18 Satan).

De asemenea, Putin a mai prezentat un nou tip de armament – o drona subacvatica, ce functioneaza cu ajutorul energiei nucleare si care evita la randul sau orice sistem de interceptare, putand fi mentinuta in functiune aproape perpetuu.

Cel mai surprinzator anunt facut de Putin a vizat prezentarea rachetelor hipersonice – un raspuns la instalarea sistemelor americane antiracheta.

Putin a declarat ca racheta hipersonica Kinzhal (Pumnal) poate fi lansata de pe avioane de lupta, ajunge la o viteza de 10 ori mai mare decat cea a sunetului, si a incheiat testele cu succes, primele sisteme urmand sa fie instalate in sudul Rusiei.

Putin a prezentat si un nou sistem purtator de focoase nucleare – Avangard, care depaseste de 20 de ori viteza sunetului, cu posibilitati de manevrabilitate de mare precizie, care il face imun la orice sistem antiracheta existent. El a mai precizat ca in clipul de prezentare a fost folosita animatie pentru a pastra detaliile tehnice secrete, dar a asigurat auditoriul de faptul ca armamentul functioneaza si ca deja este produs in masa.

Sursa: bzi.ro

Citește și...