LPF a făcut public programul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1 » Toate meciurile se joacă de la aceeași oră!

Publicat: 04/08/2020 | 17:23
LPF a făcut public programul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1 » Toate meciurile se joacă de la aceeași oră!

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul ultimei etape a play-out-ului Ligii 1. Toate cele patru meciuri programate în ultima rundă se vor disputa miercuri de la aceeași oră, respectiv 17:00.

După cum bine știți, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF) a declarat că forul pe care îl conduce a respins propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) ca ultima etapă a play-off-ului Ligii 1 să se dispute pe 18 august iar barajul pentru promovare/menținere în prima ligă pe 21 august ci în dublă manșă pe 9/12 august.

În acest caz, soarta celor de la Dinamo este în mâinile celor de la LPF, „câinii” neavând posibilitatea ca în decurs de câteva zile să susțină șase partide, cele cinci restanțe pe care le au ca urmare a cazurilor de coronavirus cu care s-au confruntat dar și meciul din ultima etapă cu Viitorul.

În condițiile date, după această ultimă etapă, LPF trebuie să stabilească modul în care se va întocmi clasamentul final al play-out-ului, iar acesta trebuie să fie aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Printre soluţii se numără şi întocmirea unei ierarhii pe baza raportului puncte/meci. De asemena nu este exclus să se treacă din sezonul viitor la un sistem cu 16 echipe cu play-off și play-out. În acest caz Poli Iași și Dinamo ar scăpa de emoții în timp ce Chindia, ultima clasată din play-out ar urma să susțină baraj cu CS Mioveni formație care a terminat campionatul pe locul 3 în liga secundă.

Programul etapei a 14-a din play-out-ul Ligii 1
Miercuri, 5 august
ora 17:00 Dinamo – FC Viitorul
ora 17:00 Sepsi Sfântu Gheorghe – Academica Clinceni
ora 17:00 FC Hermannstadt – Poli Iaşi
ora 17:00 Chindia Târgoviște – FC Voluntari

Clasament play-out Liga 1 – Play-out
1 Viitorul Constanța – 42 pct (13 j.)
2 FC Hermannstadt – 34 pct (11 j.)
3 Academica Clinceni – 32 pct (13 j.)
4 FC Voluntari –  31 pct (13 j.)
5 Sepsi OSK – 31 pct (12 j.)
6 Poli Iași – 29 pct (13 j.)
7 Dinamo București –  24 pct (8 j.)
8 Chindia Târgoviște – 20 pct. (11 j.)