LPF și FRF vor permite cluburilor prelungirea contractelor fotbaliștilor până la finalul sezonului!

Autor:
Publicat: 14/04/2020 | 11:47
LPF și FRF vor permite cluburilor prelungirea contractelor fotbaliștilor până la finalul sezonului!

În cadrul videoconferinței de presă care a avut loc între Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) cu cluburile din Liga 1 și reprezentanții Asociația Fotbaliştilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), în care s-a decis ca această ediție a primei divizii din România să se reia cel mai devreme pe 2 iunie, dar nu mai târziu de 7 iunie, s-au mai pus la punct câteva aspecte.

Astfel, s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 și sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF  și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF.

„În ceea ce priveşte prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârşitul sezonului competiţional trebuie făcută o propunere către Federaţie. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poţi negocia cu jucătorii”, a adăugat Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

De asemenea s-a consolidat colaborarea dintre LPF si AFAN, în acest sens fiind identificate două planuri majore de acțiune, respectiv protejarea economică a jucătorilor prin primirea la timp a remunerațiilor contractuale și totodată prin sprijinirea procesului de reconversie profesională a foștilor fotbaliști care după încheierea activității vor fi angajați de către cluburi pentru a folosi experiența acumulată de către aceștia.

Competiția internă s-a oprit pe 9 martie, după disputarea primelor două etape din play-off și play-out. Liderul la zi al ierarhiei este CFR Cluj, cu 30 de puncte, la 4 puncte distanță de FCSB și Universitatea Craiova.