LPF vrea un sistem cu 16 echipe în Liga 1 din sezonul 2020-2021!

Publicat: 05/08/2020 | 18:46
LPF vrea un sistem cu 16 echipe în Liga 1 din sezonul 2020-2021!

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va propune astăzi trecerea la un sistem cu 16 echipe din sezonul 2020-2021, măsură ce ar urma să fie aprobată în cadrul unui Comitet Executiv al FRF care se va întruni de urgență vineri.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a declarat că pentru a nu nedreptăţi niciun club la finalul actualei ediţii de campionat din cauza pandemiei de coronavirus, se impune creşterea numărului de echipe din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. Oficilaul LPF precizează că majorarea numărului de echipe din Liga I poate fi realizată doar de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.

„Deoarece alegerea uneia dintre cele două variante de departajare enunţate mai sus, în dauna celeilalte variante, determină o modificare substanţială a clasamentului final (inclusiv a ierarhiei în zona retrogradării), apreciez că la finalul sezonului actual nu va putea fi întocmit un clasament bazat exclusiv pe meritul sportiv, aşa încât pentru a nu nedreptăţi niciun club aflat în lupta pentru retrogradare, printr-o alegere subiectivă a unei modalităţi de departajare, se impune modificarea sistemului competiţional al Ligii I, urmând ca din sezonul următor în competiţia organizată de LPF să participe un număr de 16 echipe. O decizie finală asupra modificării sistemului competiţional al Ligii I poate fi luată doar de către Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal”, a spus oficialul LPF.

În cazul trecerii la 16 echipe Poli Iași și Dinamo ar scăpa de emoții în timp ce Chindia, ultima clasată din play-out ar urma să susțină baraj cu CS Mioveni formație care a terminat campionatul pe locul 3 în liga secundă.

Potrivit unor susre credibile, singurul club care s-a opus trecerii la un sistem cu 16 echipe a fost FC Botoșani, restul formațiilor din Liga 1 dându-și acceptul pentru acest sistem.