Lucescu a ajuns la Kiev să-i dea din nou strălucire lui Dinamo: „Mi-a fost dor de Ucraina!”

Publicat: 24/07/2020 | 10:51
Lucescu a ajuns la Kiev să-i dea din nou strălucire lui Dinamo: „Mi-a fost dor de Ucraina!”

Mircea Lucescu, care va împlini la sfârșitul acestei luni 75 de ani, a semnat un contract valabil pe 3 ani cu Dinamo Kiev, urmând a încasa în această perioadă cel puțin 9 milioane de euro.

„Mi-a fost dor de Ucraina. Am vrut să mă întorc în această țară unde am avut rezultate de succes. Aici am avut o relație foarte bună cu fanii și sunt recunoscător că am venit la un club cu o tradiție mare și jucători talentați. Sunt sigur că împreună o să reușim. Cred că vor fi mulțumiți de munca mea și de rezultatele pe care o să le obținem. Sunt recunoscător pentru încrederea pe care mi-a acordat-o președintele clubului, precum și fanii”, a declarat  Mircea Lucescu, după ce a semnat cu Dinamo Kiev.

Igor Surkis, patronul formației din capital Ucrainie, a luat însă imediat atitudine și le-a transmis fanilor că numirea lui Mircea Lucescu drept o mare loviutră pe piața transferurilor.

 „Vreau să-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper că odată cu sosirea lui la echipă o să câștigăm multe titluri, iar fanii îl vor evalua pe Mircea în funcție de rezultatele sale. Noroc, mult noroc! O să îl ajut cu tot ce pot”, a fost mesajul lui Igor Surkis.

Mircea Lucescu a antrenat timp de 12 ani în Ucraina, perioadă în care a câștigat de 8 ori titlul, 6 Cupe ale Ucrainei și 7 Supercupe pe banca lui Șahtior. Ironia sorții face ca „Il Luce” să debuteze pe banca noii sale formații chiar contra celor de la Șahtior în luna august când este programată Supercupa Ucrainei.