Ludovic Orban avertizează cu privire la prostestul „fără măști”: „MAI e gata să intervină”

Publicat: 11/07/2020 | 17:27
Ludovic Orban avertizează cu privire la prostestul „fără măști”: „MAI e gata să intervină”

Primul-ministru al României, Ludovic Orban, a avertizat, cu privire la protestul „fără măști” care a fost anunțat pentru duminică, 12 iulie 2020, în București, că Ministerul de Interne este gata să intervină.

Duminică, 12 iulie, sute de oameni au anunțat că vor protesta împotriva purtării măștii și a restricțiilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

„Mâine este anunțat un miting al celor care îndeamnă să nu purtăm măști. Dacă vin câteva sute de persoane, ce e de făcut? Eu îi îndemn să nu iasă la astfel de lucruri. Ministerul de Interne este pregătit”, a declarat premierul, citat de Antena3.

Citește și: Coronavirus în România. Nou record de infectări! 698 în ultimele 24 de ore

Haos după decizia CCR

După decizia Curții Constituționale care a explicat că internarea forțată sau plasarea în carantină, sute de persoane infectate cu coronavirus au cerut să fie externate și au mers acasă.

Pentru a preveni răspândirea infecției, Guvernul a pus la cale un proiect de lege, ce este dezbătut în Parlament, pentru a putea avea cadrul legal și constituțional de a lua măsuri pentru cei infectați.

Sute de oameni au anunțat că sunt împotriva acestei legi, dar și că vor protesta, duminică, la ora 18.00, în București.

„Pentru cei ce încă mai cred în libertate și fraternitate, am un mesaj: duminică, ora 18, se iese în stradă, fără mască, pentru a protesta contra proiectul anti-constituțional de lege privind carantina și izolarea.

PS. Evenimentul este organizat de mai multe organizații civice și personalități. Nu sunt organizator, deci nu îmi cereți detalii, că nu le am. Afișul este prezentat aici cu acordul dnei Iosefina Pascal, care l-a lansat sub titlul “opriți dictatura sanitară”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Nu rata: Nelu Tătaru vorbește despre reintroducerea stării de urgență: „Sunt şi restricţii care vor fi impuse”

Record de noi infectări

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 698 de cazuri noi de COVID-19 în România. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei. Numărul total de cazuri trece astfel de 32.000. De asemenea, de la ultimul bilanț au fost confirmate 24 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.