Ludovic Orban, despre licitațiile eșuate! „Sunt profund nemulţumit de modul în care s-au derulat”

Autor:
Publicat: 01/09/2020 | 19:28
Ludovic Orban, despre licitațiile eșuate! „Sunt profund nemulţumit de modul în care s-au derulat”

Premierul Ludovic Orban s-a declarat total nemulțumit de modul în care au fost gestionate și derulate unele dintre procedurile cele mai recente de licitație. Acesta a vorbit despre licitația pentru tablete destinate elevilor și cea pentru măști destinate persoanelor defavorizate.

Ludovic Orban a făcut câteva precizări despre licitațiile din ultima perioadă. Acesta s-a declarat nemulțumit de modul în care au decurs și a oferit soluții alternative atât pentru tabletele elevilor, cât și pentru măștile destinate persoanelor defavorizate. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE PREMIERUL ORBAN: SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ DUPĂ 15 SEPTEMBRIE?)

„Sunt profund nemulţumit de modul în care s-au derulat mai multe proceduri de licitaţie, ultima procedură cu tabletele, în care nu au avut capacitatea să finalizeze procedura pentru toate cele 250.000 de tablete pentru care am asigurat finanţare de la Guvern. Noroc că am prevăzut această situaţie şi că am alocat 100 de milioane de euro bani pentru tablete prin sistem de decontare”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Mai mult, acesta a menționat că este posibilă chiar demiterea din funcție a şefului Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC).

Măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Ludovic Orban a vorbit și despre măștile de protecție și a prezenta scenariul după care se va merge pentru a asigura distribuirea integrală a acestora. Acesta a prezenta soluţiile pentru finalizarea procedurii de achiziţie a măştilor destinate persoanelor defavorizate, în situaţia în care firma câştigătoare nu îşi va putea onora integral angajamentele. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN A SEMNAT NOUA ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! A INTRAT DEJA ÎN VIGOARE)

„Dacă nu livrează cantitatea integrală în termenul prevăzut de contract, normal Ministerul Sănătăţii trebuie să rezilieze contractul şi că încheie contract subsecvent cu firma de pe locul doi. Dacă firma de pe locul doi nu are capacitatea de a livra, procedează la fel, reziliază contractul şi încheie contract subsecvent cu firma de pe locul trei, până obţine cantitatea integrală de măşti”, a mai spus Ludovic Orban.