Ludovic Orban, prima conferinţă de presă după ce a fost suspect de coronavirus! Precizări despre Ordonanţa Militară nr. 3

Autor: L.N.
Publicat: 24/03/2020 | 19:24
Ludovic Orban, prima conferinţă de presă după ce a fost suspect de coronavirus! Precizări despre Ordonanţa Militară nr. 3

Premierul Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă, care are loc la Palatul Victoria, că vor fi anunțate noi măsuri de restricție în cursul acestei seri. De asemenea, Orban a precizat că după emiterea Ordonanței 3, oamenii nu vor mai putea să circule pe stradă între orele 06-22, decât pentru a merge la muncă sau pentru aprovizionare.  

Premierul Orban a precizat că în acest moment se iau măsuri pentru achiziționarea materialelor necesare pentru combaterea epidemiei.

”A început producția de măști în țară, urmează să înceapă producția de combinezoane, de izolete. Încercăm să stimulăm acest companii, pentru a crește producția, pentru a le pune la dispoziți spitalelor, medicilor și tuturor celor implicați în lupta împotriva coronavirusului.

Al treilea obiectiv a fost cel de a întări DSP-urile. La ora actuală, numărul de angajați a crescut cu 4000 la nivel național.” a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a declarat că vârstnicii vor putea ieși din case doar pentru aprovizionare și pentru a merge la medic, într-un anumit interval orar.

”S-a rostogolit o informație falsă cu privire la persoanele cu peste 65 de ani: doar pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși din domiciliu. Va exista un interval orar în care se vor putea deplasa.”, a declarat premierul.

Pedepse drastice pentru infracțiuni

”În Starea de Urgență orice infracțiune poate fi pedepsită cu maximul pedepsei și cu încă doi ani de închisoare. Vom apela la infracțiuni severe pentru oricine comite o infracțiune.”, a declarat premierul Orban.

 

Citește și...