Lumea sportului românesc salută amânarea cu un an a Jocuilor Olimpice: „Era cee ce ne așteptam!”

Autor: Cristian P
Publicat: 24/03/2020 | 17:26
Lumea sportului românesc salută amânarea cu un an a Jocuilor Olimpice: „Era cee ce ne așteptam!”

Lumea sportului românesc a salutat la unison decizia luată astăzi de Comitetul Olimpic Internațional (CIO) de a amâna cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza pandemiei de Coronavirus.

La puțin timp după ce CIO a anunțat oficial amânarea cu un an a Olimpiadei, Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că decizia este una normală, precizând că sănătatea sportivilor primează.

„Amânarea Jocurilor Olimpice, la fel ca în cazul EURO 2020, era de aşteptat dată fiind evoluţia destul de gravă a crizei coronavirusului. Este o măsură care a fost cerută în primul rând de sportivi, dar şi de foarte multe ţări, dintre cele mai puternice care participă la JO – Statele Unite, Marea Britanie sau Canada. Toată lumea a înţeles că înainte de toate trebuie pusă sănătatea sportivilor, a staff-urilor, dar şi a spectatorilor”, a declarat Ionuț Stroe pentru Agerpres.

De asemenea preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că se aştepta la amânarea JO din vară cu un an și crede că acesta este cea mai bună decizie.

„Era ceea ce ne aşteptam, practic era o chestiune de zile, de ore până să se anunţe această decizie. E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări şi pentru a da posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc pentru a-şi reevalua planurile de pregătire, strategia. Noi astăzi am avut o primă şedinţă a Comisiei Tehnice olimpice pentru sportul de performanţă, au făcut câteva recomandări pe care le vom trimite federaţiilor sportive naţionale, urmând a începe acest dialog vizavi de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice”, a precizat Mihai Covaliu, președintele COSR, pentru aceeași sursă.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat că medaliile pot să mai aştepte deoarece în acest moment este mai important ca lumea să treacă peste pandemia de coronavirus.

„Nu prea sunt multe lucruri de comentat, asta e decizia Comitetului Internaţional Olimpic şi trebuie să ne conformăm. Important acum este să trecem peste pandemia asta care a acaparat întreaga lume. Pentru sănătatea sportivilor şi a publicului care va asista e foarte bine că s-a decis amânarea cu un an. Acum toată lumea trebuie să se gândească la sănătate ca să trecem cu bine peste nenorocirea asta. Pe urmă ne reluăm fiecare activitatea. Medaliile pot să mai aştepte, important e să trecem cu bine peste această pandemie”, a conchis  Răzvan Pîrcălabu.

Citește și...