Acasă » Știri » Mădălina Ghenea, în lupta cu COVID-19: ”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască” Ce mesaj important a transmis actrița

Mădălina Ghenea, în lupta cu COVID-19: ”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască” Ce mesaj important a transmis actrița

De: L.N. 08/05/2020 | 20:34
Mădălina Ghenea, în lupta cu COVID-19: ”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască” Ce mesaj important a transmis actrița

Mădălina Ghenea a transmis un mesaj important pe contul său personal de socializare. Actrița, care este izolată în Italia, a vorbit despre criza pandemică globală în care ne aflăm la ora actuală.

Mădălina Ghenea, actrița stabilită de mulți ani în Italia, a comunicat un mesaj cu un impact major în ceea ce privește criza de coronavirus care afectează întregul glob. Frumosul model a primit de la un fan din Mexic mesajul pe care l-a transcris apoi fanilor ei pe contul de Instagram în limba italiană.

Am primit acest mesaj. Am vrut să știu ce gândești. Mexic: Scrisoare din partea armatei zapatiste către lume

Despre cum o trăiesc:

Cu calm, rebeliune și prudență. În comunitate, adică în afara orașului, situația este foarte diferită; mâncarea este în grădina de legume, există rezerve de porumb și fasole, în fiecare zi luăm ceaiuri de plante medicinale, exercităm corpul cu muncă agricolă și cu mici reproducții. Panica nu este atât de mare pentru că nu este suficient timp pentru a pierde timpul în uitându-ne la Fake News, teoriile conspirației și mass-media proastă guvernare. Relațiile sociale sunt corecte și necesare, solidaritatea este absolută cu cele cunoscute și necunoscute. Viața nu se oprește, nu există nicio cale de a rămâne acasă, animalele ar muri de foame și „Chakrele” s-ar putea pierde. așteptările cu privire la ajutoarele de stat, statul a abandonat istoric și a permis exploatarea acestor pământuri. Copiii fără lecții la școală învață mai multe din cultura și limba lor acasă cu familiile lor, în special cu bunici și bunici.”, a spus fanul, subscrie Mădălina.

În continuarea poveștii, fanul din Mexic a relatat cum vede situația economică și problemele existențiale care ne împiedică să trăim cursul normal al vieții.

CITEȘTE ȘI: Gafă incredibilă pe Live, cu Floricica Dansatoarea. Cum arată bărbatul ideal pentru ea: ”Sunt de acord cu cinci centimetri”

”Cu privire la gândurile politice care trec prin mine:

Orașele, fiice ale modernității capitaliste, sunt concepute pentru a îmbogăți elitele în fiecare criză; să-i facă pe cei mai vulnerabili să dispară și să plece de acasă, nemișcați, o clasă mijlocie înspăimântată și confortabilă, care nu face altceva decât să consume informații de panică și să-și cheltuiască puținii bani economisiți ca și cum ar fi sfârșitul lumii.

Sfârșitul lumii a început cu triumful capitalismului și sistemul său complex de distrugere a vieții și a elementelor naturale care susțin planeta.

Nu numai că avem o situație de urgență pentru sănătate, avem și o urgență climatică, o penurie de apă, avem refugiați victime ale războiului din Orientul Mijlociu, trafic de droguri în America Latină și refugiați de mediu din cauza distrugerii ecosistemelor lor vii; avem o creștere exponențială a feminicidelor pe toate continentele și o corupție din ce în ce mai evidentă la toate nivelurile de guvernare; criza este sistemică și soluția trebuie să fie aceeași.”, a spus acesta.

”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască, trebuie să construim alte lumi posibile și să țesem arcade noi.”,este menționat în mesaj.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Ho ricevuto questo messaggio. Volevo sapere cosa ne pensate. Messico: Lettera dell’Esercito Zapatista al Mondo Su come lo sto vivendo: Con calma, ribellione e prudenza. Nella comunità, cioè fuori della città, la situazione è molto diversa; gli alimenti sono nell’orto, ci sono riserve di mais e fagioli, ogni giorno prendiamo tisane medicinali, esercitiamo il corpo con il lavoro agricolo e il piccolo allevamento.Il panico non è così grande perché non c’è abbastanza tempo per perdere tempo a guardare Fake News, teorie di cospirazione e i media del malgoverno. Le relazioni sociali sono giuste e necessarie, la solidarietà è assoluta con il conosciuto e lo sconosciuto.La vita non si ferma, non c’è modo di restare a casa, gli animali morirebbero di fame e i “Chakra” potrebbero perdersi.Non ci sono aspettative sugli aiuti di Stato, lo Stato ha storicamente abbandonato e permesso lo sfruttamento di queste terre.I bambini privi delle lezioni a scuola imparano di più dalla loro cultura e dalla lingua in casa con le loro famiglie, in particolare con le loro nonne e nonni. Sui pensieri politici che mi attraversano: Le città, figlie della modernità capitalista, sono progettate per arricchire le élit in ogni crisi; per far sparire i più vulnerabili e lasciare a casa, immobile, una classe media spaventata e comoda, che non fa altro che consumare informazioni di panico e spendere il suo poco denaro salvato come se fosse la fine del mondo. La fine del mondo è iniziata con il trionfo del capitalismo e il suo complesso sistema di distruzione della vita e degli elementi naturali che sostengono il pianeta. Non solo abbiamo un’emergenza sanitaria, abbiamo un’emergenza climatica, una scarsità d’acqua, abbiamo i profughi vittime della guerra in Medio Oriente, del narcotraffico in America Latina e rifugiati ambientali a causa della distruzione dei loro ecosistemi di vita; abbiamo un aumento esponenziale dei femminicidi in tutti i continenti e una corruzione sempre più evidente a tutti i livelli di governo; la crisi è sistemica e la soluzione deve essere uguale. Non basta lavarsi le mani e mettersi una mascherina, dobbiamo costruire altri mondi possibili e tessere nuove arcate.

O postare distribuită de Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea) pe

CITEȘTE ȘI: Cu lacrimi în ochi, Iulia Vântur a vorbit despre nunta cu Salman Khan: “Să îți petreci viața cu cineva…”

Mădălina Ghenea a continuat să vorbească despre acest subiect pe pagina sa, în comentarii.

”Organizarea noastră, recuperarea medicinei naturale, bazându-ne pe știința autonomă, creând mai multe școli gratuite, școli și diversități suplimentare, găsind fisuri în crize și regândind modul colectiv de viață; este sarcina rebelilor și, împreună cu multe alte propuneri născute din acordurile din adunări.

Curaj, în această perioadă în care ne confruntăm cu unul dintre simptomele colapsului global, acest virus este unul dintre mulți care a infectat umanitatea și lumea.

Nu sunt acasă, treaba noastră ca insurgenți este să ne organizăm cu cei de dedesubt, cu cei ai căldurii și ai junglei, să construim multe alte lumi în care virusul capitalismului patriarhal și toate relele sale: pandemii, extractivism, machism nu pot intra colonismul, discriminarea, violența, ecocidele, etnocidele, imperialismul și sistemul partidelor politice să nu poată intra.”, și-a încheiat mesajul Mădălina Ghenea.

Actrița este izolată în Italia, împreună cu fiica sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#mood

O postare distribuită de Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea) pe

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All Stars. A făcut-o intenționat!
Cum a scris ZANNI numele lui Andrei Ciobanu, pe biletul de nominalizare la Survivor All...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc:
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea