Mădălina Ghenea, în lupta cu COVID-19: ”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască” Ce mesaj important a transmis actrița

Autor: L.N.
Publicat: 08/05/2020 | 20:34
Mădălina Ghenea, în lupta cu COVID-19: ”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască” Ce mesaj important a transmis actrița

Mădălina Ghenea a transmis un mesaj important pe contul său personal de socializare. Actrița, care este izolată în Italia, a vorbit despre criza pandemică globală în care ne aflăm la ora actuală.

Mădălina Ghenea, actrița stabilită de mulți ani în Italia, a comunicat un mesaj cu un impact major în ceea ce privește criza de coronavirus care afectează întregul glob. Frumosul model a primit de la un fan din Mexic mesajul pe care l-a transcris apoi fanilor ei pe contul de Instagram în limba italiană.

Am primit acest mesaj. Am vrut să știu ce gândești. Mexic: Scrisoare din partea armatei zapatiste către lume

Despre cum o trăiesc:

Cu calm, rebeliune și prudență. În comunitate, adică în afara orașului, situația este foarte diferită; mâncarea este în grădina de legume, există rezerve de porumb și fasole, în fiecare zi luăm ceaiuri de plante medicinale, exercităm corpul cu muncă agricolă și cu mici reproducții. Panica nu este atât de mare pentru că nu este suficient timp pentru a pierde timpul în uitându-ne la Fake News, teoriile conspirației și mass-media proastă guvernare. Relațiile sociale sunt corecte și necesare, solidaritatea este absolută cu cele cunoscute și necunoscute. Viața nu se oprește, nu există nicio cale de a rămâne acasă, animalele ar muri de foame și „Chakrele” s-ar putea pierde. așteptările cu privire la ajutoarele de stat, statul a abandonat istoric și a permis exploatarea acestor pământuri. Copiii fără lecții la școală învață mai multe din cultura și limba lor acasă cu familiile lor, în special cu bunici și bunici.”, a spus fanul, subscrie Mădălina.

În continuarea poveștii, fanul din Mexic a relatat cum vede situația economică și problemele existențiale care ne împiedică să trăim cursul normal al vieții.

CITEȘTE ȘI: Gafă incredibilă pe Live, cu Floricica Dansatoarea. Cum arată bărbatul ideal pentru ea: ”Sunt de acord cu cinci centimetri”

”Cu privire la gândurile politice care trec prin mine:

Orașele, fiice ale modernității capitaliste, sunt concepute pentru a îmbogăți elitele în fiecare criză; să-i facă pe cei mai vulnerabili să dispară și să plece de acasă, nemișcați, o clasă mijlocie înspăimântată și confortabilă, care nu face altceva decât să consume informații de panică și să-și cheltuiască puținii bani economisiți ca și cum ar fi sfârșitul lumii.

Sfârșitul lumii a început cu triumful capitalismului și sistemul său complex de distrugere a vieții și a elementelor naturale care susțin planeta.

Nu numai că avem o situație de urgență pentru sănătate, avem și o urgență climatică, o penurie de apă, avem refugiați victime ale războiului din Orientul Mijlociu, trafic de droguri în America Latină și refugiați de mediu din cauza distrugerii ecosistemelor lor vii; avem o creștere exponențială a feminicidelor pe toate continentele și o corupție din ce în ce mai evidentă la toate nivelurile de guvernare; criza este sistemică și soluția trebuie să fie aceeași.”, a spus acesta.

”Nu este suficient să vă spălați pe mâini și să vă puneți o mască, trebuie să construim alte lumi posibile și să țesem arcade noi.”,este menționat în mesaj.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Ho ricevuto questo messaggio. Volevo sapere cosa ne pensate. Messico: Lettera dell’Esercito Zapatista al Mondo Su come lo sto vivendo: Con calma, ribellione e prudenza. Nella comunità, cioè fuori della città, la situazione è molto diversa; gli alimenti sono nell’orto, ci sono riserve di mais e fagioli, ogni giorno prendiamo tisane medicinali, esercitiamo il corpo con il lavoro agricolo e il piccolo allevamento.Il panico non è così grande perché non c’è abbastanza tempo per perdere tempo a guardare Fake News, teorie di cospirazione e i media del malgoverno. Le relazioni sociali sono giuste e necessarie, la solidarietà è assoluta con il conosciuto e lo sconosciuto.La vita non si ferma, non c’è modo di restare a casa, gli animali morirebbero di fame e i “Chakra” potrebbero perdersi.Non ci sono aspettative sugli aiuti di Stato, lo Stato ha storicamente abbandonato e permesso lo sfruttamento di queste terre.I bambini privi delle lezioni a scuola imparano di più dalla loro cultura e dalla lingua in casa con le loro famiglie, in particolare con le loro nonne e nonni. Sui pensieri politici che mi attraversano: Le città, figlie della modernità capitalista, sono progettate per arricchire le élit in ogni crisi; per far sparire i più vulnerabili e lasciare a casa, immobile, una classe media spaventata e comoda, che non fa altro che consumare informazioni di panico e spendere il suo poco denaro salvato come se fosse la fine del mondo. La fine del mondo è iniziata con il trionfo del capitalismo e il suo complesso sistema di distruzione della vita e degli elementi naturali che sostengono il pianeta. Non solo abbiamo un’emergenza sanitaria, abbiamo un’emergenza climatica, una scarsità d’acqua, abbiamo i profughi vittime della guerra in Medio Oriente, del narcotraffico in America Latina e rifugiati ambientali a causa della distruzione dei loro ecosistemi di vita; abbiamo un aumento esponenziale dei femminicidi in tutti i continenti e una corruzione sempre più evidente a tutti i livelli di governo; la crisi è sistemica e la soluzione deve essere uguale. Non basta lavarsi le mani e mettersi una mascherina, dobbiamo costruire altri mondi possibili e tessere nuove arcate.

O postare distribuită de Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea) pe

CITEȘTE ȘI: Cu lacrimi în ochi, Iulia Vântur a vorbit despre nunta cu Salman Khan: “Să îți petreci viața cu cineva…”

Mădălina Ghenea a continuat să vorbească despre acest subiect pe pagina sa, în comentarii.

”Organizarea noastră, recuperarea medicinei naturale, bazându-ne pe știința autonomă, creând mai multe școli gratuite, școli și diversități suplimentare, găsind fisuri în crize și regândind modul colectiv de viață; este sarcina rebelilor și, împreună cu multe alte propuneri născute din acordurile din adunări.

Curaj, în această perioadă în care ne confruntăm cu unul dintre simptomele colapsului global, acest virus este unul dintre mulți care a infectat umanitatea și lumea.

Nu sunt acasă, treaba noastră ca insurgenți este să ne organizăm cu cei de dedesubt, cu cei ai căldurii și ai junglei, să construim multe alte lumi în care virusul capitalismului patriarhal și toate relele sale: pandemii, extractivism, machism nu pot intra colonismul, discriminarea, violența, ecocidele, etnocidele, imperialismul și sistemul partidelor politice să nu poată intra.”, și-a încheiat mesajul Mădălina Ghenea.

Actrița este izolată în Italia, împreună cu fiica sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#mood

O postare distribuită de Madalina Diana Ghenea (@officialmadalinaghenea) pe

 

Citește și...