MAE, anunț de ultimă oră! Trei români se află în provincia din China unde a apărut coronavirusul

Publicat: 26/01/2020 | 21:59
MAE, anunț de ultimă oră! Trei români se află în provincia din China unde a apărut coronavirusul

Ministerul de Externe a anunțat că trei români se află în provincia chineză în care a apărut virusul ucigaș! Iar unul dintre ei este chiar în orașul Wuhan.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că în evidențele Ambasadei României la Beijing și-au înregistrat prezența, în ultimele zile, trei cetățeni români în provincia Hubei, respectiv doi în orașul Yichang și unul în Wuhan. Starea lor de sănătate este bună, potrivit MAE.

De asemenea, Ambasada României la Beijing este în contact cu un grup de cetățeni români care se află în Beijing pentru a lua parte la un eveniment organizat cu prilejul Anului Nou Chinezesc, însă aceștia au precizat că vor părăsi teritoriul Republicii Populare Chineze în cursul zilei de luni. Este vorba despre un grup de 25 de muzicieni din Mioveni care vor ajunge luni pe Otopeni, scrie rtv.net.

Situaţia este critică în China, unde numărul oamenilor infectaţi creşte de la o zi la alta. De exemplu, în Beijing, acolo unde se află şi grupul de români care se va întoarce mâine în România, au fost confirmate 51 de cazuri cu noul virsul letal.

În total, 56 de oameni au murit şi alte peste 2000 de persoane au coronavirus. Apar de asemenea şi teorii şocante cu privire la provenienţa acestui virus.

În presa internaţională a apărut informaţia potrivit căreia acest virus ar fi scăpat din laborator. Se mai scrie şi faptul că virusul a apărut în Wuhan, unde în urmă cu câţiva ani a fost inaugurat cel mai mare centru de cercetare în virusologie din China.

Citește și...