Șoferul microbuzului care a provocat tragedia din Ungaria, implicat în alte două accidente grave. MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ

Publicat: 23/05/2018 | 09:53

La câteva ore de la tragedia fără margini petrecută la aproape 100 de kilometri de Budapesta au apărut noi imagini surprinse de locul accidentului cutremurător. În pozele publicate astăzi de presa din Ungaria se poate observa că microbuzul a fost transformat într-un ghem de fiare atât în urma impactului, dar și după ce reprezentanții de la descarcerare au scos din trupurile fără viață ale românilor. În această dimineață, oficialii Ministerului Afacerilor Externe au făcut precizări de ultimă oră în cazul tragicului accident din Ungaria.

Detalii şocante despre şoferul microbuzului care a provocat tragedia

Bărbatul care se afla la volanul microbuzului se numește Petru Kalau și era din orașul Târnăveni. El avea 25 de ani și. în trecut, el a mai fost implicat în două accidente grave. Ultimul a avut loc anul trecut, în urma căruia o tânără de 21 de ani a intrat în comă, potrivit observator.tv.

O depăşire ratată ar fi cauza accidentului în care au murit nouă români. Însă, conform unor imagini care circulă pe Internet, şoferul făcea live pe Facebook în momentul impactului. Timp de trei minute şi jumătate, filmează drumul, pasagerii de lângă el sau pe el însuşi în timp ce conduce. De altfel, imaginile de mai jos sunt ultimele cu el în viață. Petru Kalau era tatăl a doi băieţei.

Pasagerii: două femei şi şapte bărbaţi se întorceau din Slovenia, unde au lucrat în agricultură. Din păcate, familiile lor care abia așteptau să-i revadă se pregătesc acum de înmormântare.

„Din datele prelimiare oferite de poliţia ungară, rezultă că microbuzul a intrat într-o depăşire riscantă”, a declarat Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt MAE, conform Pro TV.

Viteza excesivă pare să fi contribuit la accident, potrivit poliţiei, dar nu este exclus ca neatenţia şoferului român să fi fost de fapt cauza tragediei.

MAE, precizări de ULTIMĂ ORĂ în cazul tragicului accident din Ungaria

„Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română. Trupurile neînsuflețite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsuflețite din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului.

Celula de Criză a MAE și echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta își continuă activitatea 24/7, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situații, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsuflețite.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autoritățile locale și cu membrii de familie și acordă asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate.”, se arată în comunicatul făcut public de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.