Maestrul bilelor de la “Romanii au talent”: „Acum pot sa umplu mai mult de 14 gauri dintr-o lovitura”

Publicat: 26/10/2014 | 00:53
Maestrul bilelor de la “Romanii au talent”: „Acum pot sa umplu mai mult de 14 gauri dintr-o lovitura”

"Maestrul bilelor” de la “Romanii au talent”, Gabi Visoiu a evoluat de cand a participat la show-ul de televiziune.

Cel mai dibace jucator de biliard din Romania a castigat in aceasta vara doua titluri internationale, deschizandu-si la Bucuresti o Academie de Biliard.

Gabi Visoiuu a obtinut doua titluri mondiale
Gabi Visoiuu a obtinut doua titluri mondiale

Gabi Visoiu a participat la doua competitii de profil, in SUA, unde a obtinut titlul de vice-campion general iar apoi de campion mondial la loviturile de retur. N-a mai avut insa noroc la un turneu organizat de un cunoscut post TV american “A fost turneul campionilor din lume, au participat patru din cei mai buni jucatori de biliard. Am pierdut in fata unui francez, dar asta-i viata” spune Gabi Visoiu.

Si-a facut academie de biliard

A castigat numai cate 2-3.000 de dolari pentru fiecare titlu adjudecat, din cauza lipsei sponsorilor, din care a reusit cu greu sa-si acopere cheltuielile. Cu toate acestea, a reusit sa deschida o academie de biliard, unde ii invata acest sport pe toti cei interesati, astfel ca cel mai in varsta elev de-al sau are 60 de ani, iar cel mai tanar, 14 ani.

Gabi Visoiu practica acest sport de mai bine de zece ani
Gabi Visoiu practica acest sport de mai bine de zece ani

Gabi Visoiu a juns de curand si seful Federatiei Romane de Biliard, si se lupta sa supravietuiasca. “Primim doar o mica subventie de la Ministerul Tineretului, abia ne ajuta sa ramanem pe linia de plutire”, a spus el, recunoascand ca romanii nu sunt prea interesati sa faca performanta in acest domeniu, si nu evolueeaza de la nivelul de simpla distractie intr-un bar.

Misterul “simtului gaurii”

In urma cu un an si jumatate, Gabi Visoiu a prezentat la “Romanii au Talent” lovitura “Titanic”, numita asa pentru ca bagat 14 bile dintr-o singura lovitura.“Omule, stai bine cu bilele. Ai un simt al gaurii deosebit”, i-a spus atunci Andi Moisescu. “ “Acum pot sa umplu mai mult de 14 gauri dintr-o singura lovitura. Visez la recordul mondial, care este de 30 de bile” spune Gabi Visoiu.

Trucurile au un real succes la public
Trucurile au un real succes la public

El s-a apucat dintr-o intamplare cu jocul cu bielele, avandu-l ca mentor pe tatal sau. “Eram student la stiinte politice, dar am descoperit curand ca nu era de mine greseala mea din tinerete ” marturiseste amuzat jucatorul profesionist de biliard. Tatal sau l-a luat deoparte intrebandu-l ce are de gand sa faca in viata, cumva sa joace biliard. La care Gabi a reactionat imediat, spunandu-i ca I se pare o idee execelenta. La aproape zece ani de la acel punct de cotitura din viata lui, nu se vede facand altcevca.

Gabi Visoiiu vrea sa invete arta manuirii bilelor pe cati mai multi tineri
Gabi Visoiiu vrea sa invete arta manuirii bilelor pe cati mai multi tineri

“Ma antrenez 8-10 ore pe zi, perdau tehnici de biliard. La baza am terminat, pana la urma, Academia de Educatie Fizica si Sport. Chiar daca as putea sa practic o meseri la moda acum, cea de antrenor de fitness, nu vreau sa fac ceva care nu-mi place” a mai spus cel mai priceput roman la jocul cu bilele.

CITESTE SI: Jucatorul de „trick-shot” de la Romanii au talent are de unde invata! Uite ce lovituri reusesc maestrii tacului

Ronnie O’Sullivan e mic copil! Uite cum a lasat juriul cu gura căscată un jucător de biliard cu doar câteva scheme de trick-shot!

 

M.Niculescu
 

Citește și...