Maia Morgenstern, primele declarații despre oamenii care se roagă la chipul ei într-o catedrală din Columbia. Pe pereții lăcașului sunt poze cu actrița

Publicat: 20/04/2019 | 15:03

Maia Morgenstern. O actriță extrem de talentată și o femeie minunată. O altă carasteristică a îndrăgitei artiste care le vine multora în minte atunci când îi pronunță numele este aceea că ea se numără printre puținele vedete de la noi care sunt discrete când vine vorba despre viața profesională sau cea personală. Așa se face că, deși, știa de de ani buni, că oamenii se roagă la chipul ei într-o catedrală din Columbia, Maia Morgenstern nu a vorbit niciodată despre acest lucru în public… până acum, când a făcut primele declarații în legătură cu acest aspect.

Maia Morgenstern, primele declarații despre oamenii care se roagă la chipul ei într-o catedrală din Columbia

În vârstă de 56 de ani, Maia Morgenstern a jucat rolul Feciorei Maria în filmul “The Passion of the Christ/Patimile Lui Hristos”, în regia lui Mel Gibson și lansat în 2004. Recent, s-a aflat că mai multe poze cu actrița apar pe post de icoane pe pereții Catedralei Monserrate din Bogota. “Fiind la Bogota (…), am dorit să vedem una dintre cele mai interesante catedrale, care este pe vârful unui munte, o catedrală catolică. Și acolo, alături de icoanele uriașe care erau în biserică, unde era locul de rugăciune și unde se aprindeau lumânările, erau portretele uriașe ale Maiei Morgenstern din filmul în care a interpretat-o pe Maria”, a povestit Constantin Chiriac pentru libertatea.ro.

Contactată, talentata actriță a recunoscut că acest fenomen impresionant nu îi este străin și că a aflat de la colegi și prieteni care au vizitat Catedrala Monserrate. “Da, știam de multă vreme, cunoșteam lucrul acesta, dar nu se cuvenea să vorbesc eu despre asta. Nu am fost acolo, mi-au povestit colegi, prieteni, mi s-a adus la cunoștință”, a mărturisit Maia Morgenstern despre icoanele cu chipul său din Columbia, conform sursei citată mai sus.

Ulterior, artista a continuat declarațiile despre acest subiect, subliniind ce înseamnă pentru ea gestul oamenilor care se roagă la fotografiile cu ea, în rolul Fecioarei Maria: “Nu este vorba despre a fi șocat sau nu. În primul rând, vorbim despre filmul pe care l-am făcut cu Mel Gibson, am fost fericită, am fost bucuroasă , am fost impresionată, am fost mândră să particip la acest film. Acest film a avut un impact foarte puternic la vremea respectivă, a fost iubit, a fost contestat, a surescitat, a stârnit discuții, a stârnit o mare controversă.

cum 16-17 ani, a fost o mare controversă care m-a costat, m-a consumat, pentru că a fost așa, o volbură întreagă. Filmul nu a trecut neobservat și nu a fost un eveniment oarecare. Un singur lucru pot să spun. Faptul că a impresionat și că impresionează atâți oameni chipul meu sau felul în care m-am apropiat de personaj e un semn important pentru mine. Mă obligă, mă responsabilizează, mă înduioșează”.

Pentru rolul excepțional jucat în celebra peliculă regizată de Mel Gibson, Maia Morgenstern a câștigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul EMMA în 2004, organizat în Londra. În ziua în care a obținul trofeul, fiul ei, Tudor, împlinea 20 de ani, amănunt prețios pe care l-a menționat în timp ce era pe scena Premiilor Emma, iar în timpul discursului, talentata actriță i-a făcut pe spectatori să râdă la glumele sale.

Citește și...