Marcel Ciolacu: „În Germania un test COVID costă 18 euro, iar la noi costă 80 de euro / Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât în toată Europa”

Publicat: 21/07/2020 | 13:50
Marcel Ciolacu: „În Germania un test COVID costă 18 euro, iar la noi costă 80 de euro / Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât în toată Europa”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că în timp ce la noi testele pentru depistarea noului coronavirus costă aproape 80 de euro, în Germania costă doar 18 euro.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, notează GÂNDUL.RO  foarte mulți români se testează în sistemul privat.

„Manipularea de la început a dus şi la această lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea pandemiei. Nu ei (Guvernul -n.r.) fac toate testele. Românii se duc şi se testează în sistemul privat cu alte preţuri decât în toată Europa. La noi costă între 70 și 80 de euro un test, iar în Germania costă 17 -18 euro. Cam asta e diferenţa. Ei vin acum şi spun că sunt 20.000 de teste făcute astăzi, pentru că românii merg şi se testează singuri”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu: „ Acum suntem ţară roşie în toată Europa, pentru că am ajuns ultimii să testăm”

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că Guvernul nu a gestionat bine pandemia pentru că acum suntem pe primul loc în Europa la numărul de noi cazuri de coronavirus.

„De ce nu am testat de la început? Pentru că au vrut să declare că gestionează foarte bine această pandemie. Atunci testam foarte puţin şi au fost puţine cazuri.

A ieşit preşedintele Iohannis şi ne-a arătat nişte schiţe şi ne-a spus „uitaţi cât de bine gestionează Guvernul meu această pandemie!”. Acum suntem ţară roşie în toată Europa, pentru că am ajuns ultimii să testăm. După ce că am fost izolaţi în casă, acum suntem izolaţi şi de Europa”, a mai spus Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu – liderul PSD – a făcut recent acuzații  extrem de dure la adresa liberalilor, considerînd că românii nu sunt apărați, în această perioadă de criză medicală fără precedent, iar o astfel de situație face ca, ”sub pretextul pandemiei”, să apară din ce în ce mai multe abuzuri.