Marcel Ciolacu: ”PSD îi va da o lecție lui Orban pe care s-o țină minte în aceste alegeri! Stop jafului penelist!”

Publicat: 07/09/2020 | 15:03
Marcel Ciolacu: ”PSD îi va da o lecție lui Orban pe care s-o țină minte în aceste alegeri! Stop jafului penelist!”

27 septembrie se anunță a fi o zi extrem de tensionată, iar suspansul electoral va fi menținut, cu certitudine, până în ultimul minut. Marcel Ciolacu, liderul PSD, scrie în mediul online că Ludovic Orban va primi ”o lecție” de neuitat în ziua alegerilor, iar ”jaful penelist” va fi stopat.

Din cauza pandemiei de coronavirus – notează GÂNDUL.RO -, întregul scenariu politic, economic și social a suferit transformări majore, iar Marcel Ciolacu este de părere că guvernul Orban ar fi trebuit să ia în calcul toate aceste puncte de reper. Populația va veni la vot, pe 27 septembrie, numai că aceste alegeri trebuie să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, din punct de vedere medical.

”PSD îi va da o lecție lui Orban pe care s-o țină minte în aceste alegeri! Toți candidații PSD sunt pregătiți și determinați să pună stop jafului penelist pe 27 septembrie! Mă așteptam însă ca premierul Orban să spună că aceste alegeri sunt dificile din cauza condițiilor speciale în care se desfășoară. Pentru că, înainte de toate, sunt necesare o serie de măsuri coerente pentru ca populația să vină în siguranță la vot. Nu că sunt dificile pentru că îi este frică de forța PSD!”, notează Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

”Guvernul PNL a dat-o deja în bară cu deschiderea școlilor. Toate datele arată că va fi un mare fiasco! Organizarea corectă a alegerilor este prioritară, mai scrie Marcel Ciolacu, iar desfășurarea activităților școlare capătă, în tot acest context, o importanță covârșitoare. Incompetenții din Guvern trebuie să iasă din logica de campanie în care au fost timp de 10 luni de zile și să ia măsuri clare atât pentru desfășurarea activităților școlare, cât și pentru organizarea corectă și în siguranță a alegerilor!”, mai scrie liderul PSD în mediul online.

PSD, după eșecul moțiunii de cenzură: ”Partidul Naţional Liberal a fost disperat să nu piardă puterea”

Întrebat, la Palatul Parlamentului, ce s-a întâmplat cu cele 250 de voturi pe care spunea, la un moment dat, că se bazează la moţiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns că numărătoarea sa ar fi fost valabilă dacă se întruneau condițiile pentru vot.

Ulterior, PSD a emis și un comunicat în care a accentuat asupra faptului că PNL a fost ”disperat să nu piardă puterea”, apelând la ”metode insalubre”.

„Partidul Naţional Liberal a fost disperat să nu piardă puterea, iar pentru aceasta a apelat la cele mai insalubre metode ale politicii româneşti, cumpărând – până în ultima clipă – parlamentari la bucată. Moţiunea de cenzură depusă de PSD nu a putut fi dezbătută astăzi din cauza lipsei cvorumului de şedinţă. Le-a fost atât de frică să nu piardă puterea încât nici măcar pe cei cumpăraţi pe ultima sută de metri nu i-au lăsat să vină în sală! Astăzi, toţi românii s-au putut convinge singuri cine susţine corupţia, traseismul şi incompetenţa Guvernului Orban şi cine se opune. Contrar celor susţinute în declaraţiile publice, USR şi PMP au demonstrat astăzi că sunt la guvernare alături de PNL şi responsabili pentru toate deciziile acestui guvern”, a transmis PSD, într-un comunicat, după eșecul moțiunii.