Mari proteste în Israel, după ce o adolescentă a fost violată în vacanță de 30 de bărbați. Mii de oameni au ieșit în stradă VIDEO

Publicat: 21/08/2020 | 16:57
Mari proteste în Israel, după ce o adolescentă a fost violată în vacanță de 30 de bărbați. Mii de oameni au ieșit în stradă VIDEO

Caz revoltător în Israel. O tânără de 16 ani a fost violată de peste 30 de bărbați, în timp ce se afla în vacanță într-o stațiune israeliană, alături de prietena ei. Fata a depus plângere la poliție, iar doi suspecți în vârsta de 20 de ani au fost identificați deja, potrivit BBC News.

Povestea șocantă a unei minore de 16 ani a adus mii de oameni în stradă, în Istrael. Adolescenta a mers în vacanță în Eilat, împreună cu o prietenă. Într-o seară a ieșit la distracție alături de ea și prietenii amicei sale. După ce copila a ajuns în stare de ebrietate, tinerii s-au întors la hotel, acolo unde, se pare, bărbații ar fi făcut coadă la ușa adolescentei pentru a profita sexual de aceasta.

Guvernul condamnă fapta

Întâmplarea uimitoare a creat revoltă și în guvern. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, s-a arătat oripilat de acest caz și a menționat că indivizii au comis o crimă nu doar împotriva adolescentei, ci și a umanității în general.

„Este șocant, nu există niciun alt cuvânt. Aceasta nu este doar o crimă împotriva fetei, este o crimă împotriva umanității însăși, care trebuie pedepsită exemplar”, a spus premierul israelian.

Tânăra a mărturisit la poliție că a fost violate pe rând de băieții respective. Mai mult, prietena ei susține că ar fi încercat să-i oprească, însă nu a reușit.

Potrivit presei locale, cei doi suspecți reținuți până acum au în jur de 20 de ani și sunt israelieni. Unul din ei a fost identificat în baza mesajelor pe tema violului pe care le-a schimbat cu victima. Suspectul, însă, neagă acuzațiile și spune că o altă persoană i-ar fi folosit telefonul.

Ministrul Apărării, Benny Gantz, a condamnat și el presupusul atac.„Ancheta poliției este încă în curs, dar este important să transmit un mesaj celor care au participat sau au fost martori la acest caz. Singurul lucru pe care l-ați dovedit este depravarea și imoralitatea de care sunteți capabili”, a scris acesta într-un mesaj pe Twitter. În același mesaj și-a exprimat sprijinul pentru victimă.