Maria Ghiorghiu a prezis cutremurul din Albania: ”Scriam despre blocuri dărâmate și despre…”

Autor: A.N.
Publicat: 26/11/2019 | 17:50

Maria Ghiorghiu a prezis cutremurul din Albania. Clarvăzătoarea a scris pe blogul ei despre nenorocirea care s-a abătut asupra oamenilor din Albania.

Cel puțin nouă oameni au murit în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,3 grade produs în apropierea capitalei Tirana în zorii acestei dimineți. Alți peste 350 au fost răniți, iar echipele de căutare și salvare caută supraviețuitorii pe sub clădirile care s-au prăbușit în urma undelor seismice puternice. Imaginile surprise după cutremurul mare sunt înfiorătoare.

Pe blogul său personal, Maria Ghiorghiu a postat un mesaj în care le-a spus oamenilor că a avut dreptate în privința seismului puternic ce a avut loc în Albania.

„Din nefericire, acest cutremur a avut loc în Albania. Sunt oameni morți și sute de răniți, iar mulți alții sunt prinși sub dărâmături. Scriam despre blocuri dărâmate și despre o lumină ca un fulger care se plimbă pe suprafața pământului, această lumină era, de fapt, acei 10 km sub pământ, adâncimea la care s-a produs cutremurul” a scris Maria Ghiorghiu, pe blogul său personal.

Un seism cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, conform site-ului Centrului Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri. Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

Victimele din rândul populației au fost însoțite de prăbușirea mai multor clădiri din regiunea afectată, conform oficialilor locali. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol.

Citește și...