Atât în carmangerii, magazine alimentare, supermarketuri, dar și restaurante, anul acesta d 1 Mai, ieșenii au cumpărat mii de mititei într-o singură zi. Vedeta zilei a fost Măricelul lui Terente, cel mai scump mic. Dintr-o singură porție au putut mânca două persoane. Cât a costat, de fapt, cel mai căutat mic?
Ca în fiecare an de 1 Mai, gustoși, suculenți, condimentați cu generozitate, cu mult usturoi și neapărat cu muștar, mititeii au fost vedetele din farfuriile românilor. Într-o singură zi, în România au sfârâit pe grătare 30 de milioane de mici.
Te-ar putea interesa: Pericolul descoperit în carnea de mici vândută pentru 1 Mai. Rezultatele analizelor de laborator sunt HALUCINANTE
O parte dintre ieșeni au sărbătorit ziua Muncii în natură, la iarbă verde, unde au încins grătarele, însă a existat și categoria celor au ținut la propriul confort și au ales să fie răsfățați într-un restaurant. Cei din urmă s-au putut bucura de Măricelul lui Terente, cel mai scump mic din Iași din meniul unui renumit restaurant local, pentru prețul de 50 de lei – un mic de 200 de grame. În acești bani au fost incluse o porție de cartofi prăjiți și o bucată generoasă de pâine de casă.
Cel mai scump mititel din Iași a fost la mare căutare, iar cine a vrut să guste din preparat a trebuit să își rezerve un loc în celebrul restaurant cu câteva zile înainte.
„Clienții au făcut rezervări pentru 1 mai. Vor să consume mici, bineînțeles. Noi avem totul ca la carte, se face comandă, dar avem și ciorbe sau alte preparate tradiționale. Un mic, la noi, costă 8,5 lei. susțin reprezentanții celui mai cunoscut restaurant cu tradiție Bolta Rece, pentru bzi.ro.
Un al restaurant cu tradiție din Iași abia a făcut față cererilor de 1 Mai. ”Măriceii potcoviți”, meniu cu trei mici la grătar, cartofi prăjiți și pâine de casă, au fost la mare căutare.
”Noi avem solicitări pentru micii noștri, pentru că sunt ceva deosebit. Am vândut 150-200 de porții în general, de 1 mai”, susțin reprezentanții restaurantului din centrul Iașului, Cârciuma Veche.”
Au existat localuri unde clienții au plătit pentru un mic 8 lei. O parte dintre ieșeni au petrecut un 1 Mai tradițional și autentic la Casa Vânătorului, unde s-au consumat sute de porții de mici cu muștar și cartofi prăjiți.
„În fiecare an este aglomerat la noi în restaurant. Clienții petrec ziua de 1 mai tradițional, cu mici și bere”, susțin reprezentanții restaurantului din Copou.
Te-ar putea interesa: „Mititei cu aromă de carne” în supermarketurile din România. Ce conțin, de fapt + reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor