Masca a devenit obligatorie pe stradă! Cine a făcut anunțul

Autor: Daria Popa
Publicat: 21/05/2020 | 08:35
Masca a devenit obligatorie pe stradă! Cine a făcut anunțul

Pandemia mondială de coronavirus implică tot mai multe măsuri pe care statele le iau, pentru siguranța și binele cetățenilor. Vă vine sau nu să credeți, ministerul Sănătății din Spania a anunțat că masca de protecție poate deveni obligatorie chiar și pe stradă, pentru a se evita răspândirea epidemiei de COVID-19. 

Ministerul Sănătății din Spania a făcut un anunț de ultimă oră cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție.

CITEȘTE ȘI – SPECIALIȘTII AU FĂCUT ANUNȚUL AȘTEPTAT DE TOATĂ LUMEA. ESTE SAU NU PERICULOASĂ PURTAREA MĂȘTII PE TIMP DE CANICULĂ?

Acesta a declarat că măștile de protecție ar putea și obligatorii chiar și pe stradă, în cazul în care nu se poate respecta distanța de 2 metri între persoane. Cu toate acestea, Salvador Illa a anunțat că, pentru moment, doar ia în calcul această variantă.

Măștile de protecție ar putea deveni obligatorii și pe stradă, în Spania

În Spania, măștile vor fi obligatorii în spațiile închise și pe stradă „dacă nu este posibilă garantarea unei distanțe de doi metri”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății de la Madrid.

„Nu voi avea o opinie pro sau contra obligativității purtării măștilor. Acum este o recomandare ca cei care merg pe stradă să o poarte. Să le facem obligatorii poate să pară puțin exagerat. Cea mai bună mască este distanța de doi metri”, a declarat Fernando Simon, directorul Centrului de Coordonare pentru Alertele de Sănătate din cadrul Ministerului spaniol al Sănătății.

NU RATA – DECIZIE SURPRINZĂTOARE ÎN ISRAEL! SE SUSPENDĂ PURTAREA ÎN PUBLIC A MĂȘTILOR. MOTIVUL CARE A DUS LA LUAREA ACESTEI HOTĂRÂRI

Spania se află în topul celor mai afectate țări din lume de COVID-19. Luni erau înregistrate peste 232.000 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și aproape 28.000 de decese.

Citește și...