Măsuri drastice de protejare împotriva COVID-19, la școală. Elevii, obligați să poarte mască

Publicat: 26/04/2020 | 18:49
Măsuri drastice de protejare împotriva COVID-19, la școală. Elevii, obligați să poarte mască

Încă în plină pandemie mondială de coronavirus, unele state adoptă măsuri drastice de protejare împotriva COVID-19. Așa se face că elevii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani ar putea fi obligați să poarte măști la școală. 

În Franța s-ar putea lua noi măsuri cu privire la protejarea de COVID-19. În școli, elevii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani ar putea fi obligați să poarte măști în timpul cursurilor. Mai mult, potrivit informațiilor oferite de gandul.ro, Comitetul ştiinţific guvernamental pe problema coronavirusului a recomandat de asemenea ca pupitrele elevilor să fie aşezate la distanţă de un metru, iar clasele să fie curăţate de mai multe ori pe zi, potrivit unor recomandări date sâmbătă publicităţii.

„HANKACCIN”. Tom Hanks și soția au donat sânge pentru un vaccin anti-COVID, după ce s-au vindecat de coronavirus

Care va fi situația din România, după ridicarea situației de urgență

Alexandru Rafila consideră că primii care ar trebui să revină la cursuri ar trebui să fie elevii de liceu și studenții. Dar profesorul trage și un semnal de alarmă referitor la eventualele focare de infecție cu COVID-19 care vor apărea în următoarea perioadă.

„În perioada care urmează, vom avea focare și nu este exclus să apară focare, poate că la nivel național o să stăm bine, dar apar focare, cum a fost cel de la Suceava și acolo trebuie să poți să iei o măsură punctulă și cred că se pot găsi pârghii administrative”, a explicat Alexandru Rafila la digi24.ro.

Citește și...