Medicii de la Spitalul Floreasca au făcut anunțul despre Mihai Constantinescu, după exact o lună de comă

Publicat: 13/06/2019 | 10:07
Medicii de la Spitalul Floreasca au făcut anunțul despre Mihai Constantinescu, după exact o lună de comă

Mihai Constantinescu este internat în spital de o lună de zile, după ce a suferit trei stopuri cardiace în noaptea de 13 mai. Mihai Constantinescu se află în continuare intubat şi ventilat mecanic la Spitalul Floreasca, au declarat medicii care îl supraveghează pe celebrul artist.

Conform unor surse medicale, citate de doctorulzilei.ro,  deconectarea lui Mihai Constantinescu de la aparate nu este posibilă momentan, întrucât el „nu are respiraţii spontane”. „Dimineaţa, la raport, el era încă pe ventilaţie”, au transmis sursele citate.

Acestea au precizat – în contextul în care luni au apărut în spaţiul public informaţii potrivit cărora Mihai Constantinescu ar fi fost deconectat de la aparate, reuşind să respire singur -, că toate aceste lucruri se infirmă, întrucât artistul nu are în acest moment „respiraţii spontane”. „Tocmai asta era culmea, că nu avea respiraţii, să spunem spontane. Nu aveau cum să-l deconecteze pentru că nu avea respiraţii”, au declarat sursele medicale.

Mihai Constantinescu

Prietenii se roagă pentru sănătatea lui Mihai Constantinescu

”Noi facem acele rugăciuni zilnice după ora 12, începând cu ora 12, rugăciuni comune, sunt foarte mulţi care fac chestia asta şi sperăm ca Dumnezeu… că Dumnezeu nu are mâini, nu ştiu, el are oameni, el lucrează prin oameni, prin îngeraşii lui de pe pământ, aşa spun eu, prin doctori, prin prieteni, prin gânduri frumoase şi bune, pentru că gândurile negative s-ar putea să îi facă rău. Şi atunci noi ne gândim că este imposibil să moară acum, de ce să moară? Şi atunci altă stare i se transmite subiectului respectiv, care e bolnav”, a declarat Adrian Daminescu în cadrul unui interviu oferit la TV.

Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace. În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.

Citește și...