Medicii, scrisoare deschisă către autorități! Este vorba despre copiii lor

Publicat: 04/04/2020 | 17:03
Medicii, scrisoare deschisă către autorități! Este vorba despre copiii lor

Cadrele medicale au formulat o scrisoare deschisă către autorități, după ce mai foarte mulți medici, asistente și personal au fost invectate cu virusul COVID-19. Aceștia cer o lege prin care copiii lor să beneficieze de o pensie de urmaș, în cazul în care părintele moare la datorie. (CITEȘTE ȘI: A ”ÎNVIAT” O BĂTRÂNĂ DIN GALAȚI, MOARTĂ DE CORONAVIRUS! CE S-A ÎNTÂMPLAT LA AZILUL UNDE ERA INTERNATĂ)

”Colegii mei au nevoie de aprecieri, în primul rând. Au nevoie să le fie asigurată protecția, în primul rând. Materialele astea, echipamentele care se comandă nu ajung, din păcate, acolo unde trebuie. Haideți să le asigurăm protecție și nu mai e nevoie să vorbim de pensii și de alte bonusuri financiare”, a fost de părere Viorel Hușanu, președintele Sanitas. (NU RATA: BREAKING. CAZ ȘOCANT ÎN CAPITALĂ. O BĂTRÂNĂ SUSPECTĂ DE CORONAVIRUS A MURIT ACASĂ. DSP-UL NU A VENIT SĂ RIDICE CADAVRUL. VIDEO)

„Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii

Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii (medic – medic, asistent-asistent, medic – asistent , asistent – infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător.

Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte , camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor.

Echipamente corecte de protecţie înseamnă:

1) Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale : mască FFP2 / FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale

2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi.

Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi – ATI – işti, ORL – işti , infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze.

Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund.

Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea.

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie.

Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri .

Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi .

Fără INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRAŢIE, PROMOVARE DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie.

România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19”.

Iohannis a anunțat bunusuri de 500 de euro pentru medici

Președintele Klaus Iohannis anunța, în urmă cu două zile, că are de gând să le ofere medicilor bonusuri lunare de câte 500 de euro. Se întâmpla la scurt timp după ce Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, fusese trimis de șeful statului la Suceava, unde este focarul de coronavirus al României.

IMAGINI CUTREMURĂTOARE DIN SUCEAVA! MANDACHI: ”E HORROR! N-AM VĂZUT AȘA CEVA ÎN 34 DE ANI!” VIDEO

”E nevoie să se facă dezinfecție, în primul rând. Am solicitat o măsură Guvernului. Și e vorba de personalul medical. E în linia de apărare împotriva epidemiei. Trebuie să fim conștienți că pentu ei e o situație de stres major. E pericol de stres suplimentar.

ȘEFUL OMS, SEMNAL DE ALARMĂ! CÂT O SĂ DUREZE STARE DE URGENȚĂ: „DACĂ STATELE SE GRĂBESC SĂ RIDICE RESTRICŢIILE, COVID-19 S-AR PUTEA REACTIVA”

În consecință, e corect să recunoaștem această situație. E nevoie și de mai mult decât cuvinte frumoase. Am cerut să se identifice fonduri europene pentru a plăti bonus lunar medicilor care lucrează cu pacienti infestați. 500 de euro pe lună pentru medici. Cred că e un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern că se va veni cu soluții”, a precizat atunci președintele României.