Medicul Valentin Calu a ramas marcat de tragedia aviatica din Muntii Apuseni: „Dintr-un accident ca asta scapa numai cei norocosi”

Publicat: 28/01/2014 | 18:10
Medicul Valentin Calu a ramas marcat de tragedia aviatica din Muntii Apuseni: „Dintr-un accident ca asta scapa numai cei norocosi”

Medicul Valentin Calu se considera un norocos. A supravietuit tragicului accident de avion in care si-a pierdut viata Adrian Iovan si, in curand, va reveni la munca.

Profund recunoscator, doctorul Valentin Calu le multumeste, in primul rand, satenilor care au facut tot posibilul pentru ca el si colegii sai sa scape cu bine din aceasta tragedie. El sustine ca nenorocirea prin care a trecut l-a facut sa isi reorganizeze lista de prioritati in viata si sa isi dea seama de lurcrurile cu adevarat importante.

„Dupa un accident ca asta, din care, de obicei, scapa numai cei norocosi, sa zicem sa se ordoneaza putin lista de prioritati. Adica lucrurile simple, pe care un om obisnuit le face fara sa le aprecieze, devin asa, niste descoperiri foarte interesante. In mare, nu s-a schimbat nimic, pentru eu, personal, am leziuni tratabile si reversibile. Asta inseamna ca va voi intoarce, atunci cand medicii imi vor permite, la locul de munca si imi voi relua activitatea chirurgicala si o sa incerc sa acord mai multa importanta si partii frumoase a vietii, pentru ca, uite, tragi, alergi, muncesti si intr-o zi se intampla un eveniment din asta si constati ca exista multe lucruri pe cate ti le-ai fi dorit sa le faci si nu le-ai facut, invocand lipsa de timp”, a declarat medicul Valentin Calu.

valentin calu

„Am un respect pentru oamenii aia…nu am cuvinte sa va descriu. Nu pot sa va spun ce am simtit cand am vazut lanternele si le-am auzit strigatele de chemare in padure. Niste oameni extraordinari. Adta e Romania adevarata. Si-au dat hainele jos ca se ne imbrace si sa faca focul. Nu am cuvinte sa le multumesc.

Citeste si: Declaratia emotionanta a medicului Radu Zamfir: „Pentru familia mea am supravietuit” Vezi daca va pastra legatura cu familia Aurei

Daca nu ne gaseau…ne-au gasit exact cand trebuia, pentru ca focul nostru incepea sa se stinga si ca medic va spun ca nu am mai fi supravietuit mult.

Stiu ca am sunat-o pe dna docator Salfta, i-am spus ca ne-am prabusit dupa care mi-au venit foarte multe apeluri si mi s-a dus bateria la telefon. Ce pot sa spun e ca in momentul in care ma voi reintoarce la activitatea mea obisnuita o sa ma gandesc de doua ori atunci cand voi prescrie un tratament. Dupa un accident ca asta, din care, de obicei, scapa numai cei norocosi, sa zicem sa se ordoneaza putin lista de prioritati.

Adica lucrurile simple, pe care un om obisnuit le face fara sa le aprecieze, devin asa, niste descoperiri foarte interesante”, a incheiat medicul.
 

C.V.

Citește și...