Mesajul disperat a lui Iohannis, a doua zi după incidentele de la Mintingul diasporei: ”I-am cerut de urgență…”

Publicat: 11/08/2018 | 16:34
Mesajul disperat a lui Iohannis, a doua zi după incidentele de la Mintingul diasporei: ”I-am cerut de urgență…”

Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe pagina sa de socializare un alt mesaj pentru români. El le-a cerut procurorului general să găsească urgent vinovații pentru haosul din seara de vineri.

Klaus Iohannis postase un prim mesaj, pe aceeași pagină, imediat după ce a ieșit scandalul uriaș din fața Guvernului, în urma căruia peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, unele dintre acestea ajungând chiar în stare gravă la spital

”I-am cerut astăzi Procurorului general Augustin Lazăr demararea de urgență a cercetărilor pentru clarificarea modului în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la protestele de aseară din Piața Victoriei. De asemenea, i-am solicitat Procurorului general să stabilească legalitatea intervenției și să identifice rapid persoanele și gradul de vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală”, a scris Iohannis.

Primul mesaj al lui Iohannis, după incidentele de la Mitingul diasporei

”Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”, a scris Iohannis.

 

Citește și...