Mesajul emoționant apărut pe pagina Primăriei Dăbuleni, orașul natal al Ionelei Prodan

Autor: Angie Voicu
Publicat: 17/04/2018 | 10:19

Ionela Prodan a murit, luni seară (16 aprilie), la Spitalul de Urgență Elias. Cântăreața de muzică populară s-a stins din viață la 70 de ani. Ea sufera de cancer la pancreas și era internată în spital de mai bine de o lună. Artista s-a născut la 6 octombrie 1947, în Dăbuleni. Primăria orașului a postat un mesaj emoționant, după moartea îndrăgitei interprete.

Pe pagina oficială a orașului Dăbuleni a fost postat un mesaj emoționant, în memoria Ionelei Prodan. Cântăreața de muzică populară era îndrăgostită de orașul natal, iar cei de acolo nu au uitat-o niciodată.

„Orașul Dăbuleni plânge!”

 

„Astăzi, orașul Dăbuleni plânge! Știind ca a plecat dintre noi un om bun, pur, simplu, minunat și un artist emerit, încărcat de daruri! Astăzi, orașul Dăbuleni zâmbește! Știind ca artistul fără egal al muzicii populare romanești „a trăit cu adevărat”, așa cum afirma fiica sa! Ionela Prodan, dăbuleanca noastră, a fost și va rămâne un bun național!
Născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, a fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzica populara a țării noastre, colaborator permanent a lui Ion Dolănescu, câștigătoare a marelui premiu „Maria Tănase”, în anul 1970, realizator al emisiunii de folclor romanesc „Din bucata mea de pâine” de la Radio România.
În perioada 2001-2004 a coordonat, în cadrul Ministerului Culturii, Departamentul de promovare a culturii tradiționale. 

În noiembrie 2002, președintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea Naționala, Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003 i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către președintele României.
În inimile noastre, a oamenilor din Dăbuleni, pe care i-a iubit și bucurat cu vocea sa, Ionela Prodan nu va muri niciodată!
A fost și va rămâne mereu, mândria dăbulenilor. Condoleanțe familiei îndurerate! Odihnă în pace, distinsă doamnă a cântecului de la Dăbuleni!”, acesta a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Dăbuleni. 

Citește și...