Mesajul transmis de Eugen Tomac, din Paris: ”Mă voi lupta pentru a le apăra drepturile tuturor cetățenilor noștri, indiferent unde locuiesc”

Publicat: 21/04/2019 | 21:10
Mesajul transmis de Eugen Tomac, din Paris: ”Mă voi lupta pentru a le apăra drepturile tuturor cetățenilor noștri, indiferent unde locuiesc”

După ce a schimbat opinii inclusiv cu președintele american Donald Trump, președintele PMP a ajuns acum la Paris, unde în cadrul unei întrevederi oficiale a anunțat că va face tot posibilul ca românii să fie reprezentați fără forme de discriminare peste tot în lume. 

Sub sloganul ”Uniți în Europa”, Eugen Tomac a anunțat pe pagina lui de Facebook despre concluziile întâlnirii de la Paris:

Am prezentat astăzi, la Paris, manifestul “Uniți în Europa”. Cu această ocazie, m-am întâlnit cu românii care vor alege, pe 26 mai, viitorii europarlamentari ai României.

Am discutat despre riscurile la care este expusă în prezent Uniunea Europeană, între care excesele politicienilor populiști. Chiar și în Franța, există politruci care, precum în România, cultivă conflicte și dispreț față de cetățeni. Tot ei sunt cei care contestă nevoia de mai multă integrare europeană.

“Uniți în Europa” înseamnă că toți românii din Europa vor fi respectați și susținuți, în mod egal, în fața oricăror forme de discriminare. Mă voi lupta pentru a le apăra drepturile tuturor cetățenilor noștri, indiferent unde locuiesc.

“Uniți în Europa” înseamnă să le oferim cetățenia română tuturor cetățenilor din R. Moldova care muncesc cinstit în Uniunea Europeană. În cel mai scurt timp, mă voi lupta pentru acest obiectiv, pentru că Unirea o vom face prin cetățenie. Așa vom aduce Uniunea Europeană la Chișinău, chiar fără a mai aștepta gesturi curajoase de la politicienii de peste Prut.

“Uniți în Europa” înseamnă o legătură de fraternitate și susținere din partea Franței în proiectele comune ce vizează accelerarea procesului de integrare europeană. România și Franța pot și trebuie să continue împreună ceea ce am început, pentru a face Europa mai mare și mai puternică!”, a anunțat președintele PMP pe Facebook.