Messi a anunțat că rămâne la FC Barcelona. Ce l-a făcut să se răzgândească

Publicat: 04/09/2020 | 20:06
Messi a anunțat că rămâne la FC Barcelona. Ce l-a făcut să se răzgândească

După ce în urmă cu zece zile Lionel Messi a anunțat că vrea să plece de la echipa cu care a colaborat 20 de ani, vineri, marele jucător de fotbal a declarant că s-a răzgândit. El va rămâne la FC Barcelona.

Presa international a precizat că Lionel Messi va rămâne la FC Barcelona în continuare.

„Nu aş merge niciodată la tribunal împotriva clubului vieţii mele. De aceea voi rămâne la Barcelona”, a declarat vedeta argentiniană pentru portalul goal.com, confirmând astfel că va duce la capăt contractul cu echipa spaniolă, ce expiră în iunie 2021.

A vrut să plece de la echipa la care joacă de la 13 ani

După ce Lionel Messi și-a exprimat dorința de a părăsi echipa catalană, liga de fotbal spaniolă a anunțat ulterior că argentinianul are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro. Drept răspuns, familia Messi a trimis astăzi o scrisoare oficială către Liga spaniolă.

Scrisoarea a fost scrisă de către tatăl lui Lionel, Jorge, ca reprezentant al acestuia. Bărbatul preciează că acea clauză din contract nu mai este valabilă de mult, astfel că Messi ar putea să plece liber.

“Domnul Jorge Horacio Messi, ca reprezentat al jucătorului de fotbal profesionist Lionel Andres Messi, în răspuns la Nota Informativă publicată pe 30 august 2020 de Liga Națională de Fotbal Profesionist, în legătură cu situația contractuală a jucătorului, și despre evidenta subiectivitate a instituției, în apărarea intereselor asociației ei (cluburile de fotbal), trebuie să preciez că:

-Nu știm ce contract a analizat La Liga și care sunt bazele pe care ei au concluzionat că există o clauză aplicabilă în momentul în care jucătorul decide să încheie unilateral înțelegerea la finalul sezonului sportiv 2019/2020.

-Este o eroare evidentă din partea sa. Așadar, cum este semnalat literalmente în clauza 8.2.3.6 a contractului semnat între club și jucător: această compensație nu se aplică în momentul în care jucătorul decide ruperea unilaterală a contractului”, se arată în comunicatul semnat de tatăl lui Lionel Messi, a informat și Gazeta Sporturilor.