Meteo, luni, 11 noiembrie. Vremea se schimbă radical

Publicat: 10/11/2019 | 19:02

Valorile termice vor fi în scãdere în majoritatea zonelor, astfel cã cele diurne vor deveni apropiate de normalul perioadei în vest şi nord-vest, dar vor continua sã caracterizeze o vreme caldã în restul ţãrii; maximele se vor încadra între 11 grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi zona de deal a Crişanei şi în jurul a 21 de grade în Muntenia şi Dobrogea.

Pe timpul nopţii se vor înregistra temperaturi mai mici decât în nopţile precedente îndeosebi în nord şi în centru, iar minimele vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 12…13 grade pe litoral. Vor fi nori joşi, stratiformi sau ceaţã local în zonele joase de relief, în prima parte a zilei în special cele din vest, sud-vest şi centru, iar noaptea mai ales în est şi sud; în restul timpului şi al teritoriului cerul va fi variabil. Izolat vor fi condiţii de burniţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu precãdere pe creste, unde rafalele vor atinge în cursul nopţii 80 km/h, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în sudul Banatului.

Presiunea atmosferică va creşte dinspre sud-est şi est, la regim baric aproape normal.

Citește și...