Meteorologii ANM anunță temperaturi foarte ridicate în România. La câte grade Celsius va ajunge apa mării

Publicat: 18/08/2019 | 08:58
Meteorologii ANM anunță temperaturi foarte ridicate în România. La câte grade Celsius va ajunge apa mării

Administrația Națională de Meteorologie ne anunță că vremea este în curs de încălzire, cu toate că instabilitatea atmosferică rămâne accentuată. Vor exista unele intensificări ale vântului și, izolat, vor apărea precipitații. Nici descărcările electrice nu vor lipsi, însă doar la munte.

La mare – informează meteorologii – vremea va fi frumoasă astăzi. Vântul va sufla slab, cu ușoare intensificări, iar temperaturile pot atinge 28 de grade. Totodată, vremea va fi caldă și la munte în acest sfârșit de săptămână, iar izolat se vor înregistra ploi.

,,Pe litoral, vremea va fi frumoasă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 28 de grade, iar temperatura apei mării va avea între 23 și 24 de grade, mai scăzută în partea de nord a litoralului. La munte, vremea se va încălzi, cerul va fi variabil, cu unele înorări după-amiaza, când izolat vor fi averse și descărcări electrice”, mai arată reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească, cerul va fi variabil, cu unele înorări, în special după-amiaza, în centrul țării, precum și la munte, unde doar izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

”Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade”, a mai spus meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Citește și...