Mihai Neșu este în doliu. A murit de leucemie: „Știm că de acolo de sus va fi cu noi”. FOTO

Publicat: 06/07/2020 | 22:45

Terapeutul de doar 28 de ani de la Fundația Mihai Neșu, Vasile Bâlc, a murit, în cursul zilei de luni. Tânărul era bolnav de leucemie avea nevoie de un transplantul de măduvă, dar din păcate, nu a mai apucat să îl facă.

Tristul anunț a fost făcut de colegii săi, pe pagina de Facebook a fundației. În urmă cu doar câteva ore, tot ei scriau că tânărul a intrat în comă luni dimineața.

Citește și: Mihai Neșu explică de ce a fost citat în “procesul mormintelor”. “Mătușa mea nu a reacționat din rea-voință, ci…”

„Vasile e un suflet frumos, aşa l-am cunoscut, un om vesel, darnic, puternic, care a vrut să lupte până în ultima clipă pentru viaţă. Ne-a dat o lecţie de viaţă. Ştim că de acolo de sus va fi cu noi, cu toţi cei ai fundaţiei, cu toţi cei dragi ai lui, în toate locurile în care a fost şi pe care ar mai fi vrut să le vadă”, au scris colegii. Mesajul a fost publicat alături de câteva poze cu Vasile surprins în momentele în care ajuta copii veniţi la tratamente la centrul fundaţiei.

Lucra de cinci ani cu Mihai Neșu

Vasile Bâlc, născut în Carei, a ajuns în Oradea în anul 2014, când s-a înscris la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, la programul de Kinetoterapie şi motricitate specială. După un an, s-a şi angajat în cadrul Fundaţiei Mihai Neşu, unde a tratat zeci de copii cu dizabilităţi, fiind specializat în Therasuit Therapy şi în hidroterapie.

Nu rata: Ion Alexie, medicul care l-a tratat pe Mihai Neșu, a făcut dezvăluiri despre coronavirus

În iarna lui 2019, atunci când avea doar 27 de ani, a fost diagnosticat cu leucemie. De atunci, tânărul a făcut patru şedinţe de chimioterapie, iar familia şi fundaţia încercau să strângă bani pentru transplantul de măduvă care i-ar fi putut salva viaţa.

La începutul lunii iulie, pe fondul imunităţii scăzute, Vasile s-a îmbolnăvit şi de pneumonie, însă spera să-şi revină pentru a putea ajunge în Austria, acolo unde ar fi urmat să i se facă transplantul. Intervenția ar fi costat 150.000 euro, din care Vasile a reușit să strângă 45.000 euro, scrie ebihoreanul.ro.