Milionarul Joseph Seroussi a murit! Omul de afaceri avea 85 de ani

Publicat: 27/06/2018 | 13:47

Omul de afaceri Joseph Seroussi a murit. Omul de afaceri, pe numele său real Yousif Seroussi, care a construit în românia cel mai mare producător-exportator de confecții pentru bărbați, a decedat la vârsta de 85 de ani. Averea sa este evaluată la 36 de milioane de euro și va fi moștenită de Nora Seroussi, fiica celui care a fost patronul grupului J&R Enterprises.

Joseph Seroussi a murit la 85 de ani, potrivit capital.ro. Milionarul a fost timp de cinci decenii un promotor al industriei uşoare româneşti şi membru fondator al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importantorilor din România (ANEIR) şi al Asociaţiei Investitorilor Străini din România. Prin afacerile sale a creat, de-a lungul timpului, peste 8.000 de locuri de muncă în fabricile din Odorheiul Secuiesc, Botoşani, Călăraşi şi Tulcea, contribuind cu peste două miliarde de euro la balanţa comercială a României.

Joseph Seroussi a fost  anul trecut pe locul 149 în topul celor mai bogaţi români, realizat de Capital, cu o avere estimată la 36-38 mil. euro. Afacerile acestuia vor fi preluate de fiica sa, Nora Naomi, cea care în 2005 se stabilea la Bucureşti, după ce îşi vânduse casa din Londra.

Biografie Joseph Serrousi

Joseph Seroussi s-a născut în Sudan, a copilărit în Canada și a avut o reședință în Israel, dar marea lui dragoste a fost România. El petrecea aici cam nouă luni pe an. A descoperit România încă din perioada comunistă şi în jurul căreia au gravitat mai tot timpul afacerile sale, în care a investit peste 110 mil. euro. Seroussi a venit pentru prima dată în România la mijlocul anilor `60, într-o vizită de cercetare a pieţei: se ocupa pe atunci cu comerţul cu textile şi confecţii, activitate din care acumulase capitaluri importante. În 1974 şi-a deschis la Bucureşti un birou de reprezentare a firmelor sale din Canada; printre principalii săi furnizori regăsindu-se întreprinderile socialiste româneşti.

Pe fiica sa, Nora Seroussi, care s-a născut în Sudan, a copilărit în Ghana şi Canada şi a locuit la Londra, a convins-o să se mute în România în 2005. După ce, pe parcursul anilor `90, a lucrat ca freelancer în Beverly Hills şi Londra, unde organiza petreceri pentru corporaţii şi primării, ea a venit în România şi o perioadă s-a ocupat de organizarea prezentărilor de modă pentru firmele tatălui său şi de tot ceea ce înseamna imagine pentru marca Seroussi. În 2007, ea s-a căsătorit cu omul de afaceri Avi Chen şi au împreună un băiat. Treptat ea s-a implicat tot mai mult în dezvoltarea afacerilor Seroussi.

Citește și...