Ministerul Educației a făcut pasul înapoi! De ce au scăpat părinții care-și trimit elevii la școală. Anunțul făcut de Monica Anisie

Publicat: 01/09/2020 | 07:38
Ministerul Educației a făcut pasul înapoi! De ce au scăpat părinții care-și trimit elevii la școală. Anunțul făcut de Monica Anisie

Ministerul Educației a făcut pasul înapoi! Astfel, părinții nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere atunci când își trimit copiii la școală. Ministrul Anisie a explicat totul.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA 31 AUGUST. SCĂDERE MASIVĂ A INFECTĂRILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Ministerul Educației a renunțat la ideea ca părinții să completeze o declarație pe proprie răspundere atunci când își trimit copiii la școală, un document prin care ar fi trebuit să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19.

Declarația, prevăzută în normele propuse pentru începerea anului școlar puse în dezbatere de Ministerul Sănătății, a stârnit numeroase controverse, astfel că s-a renunțat la ea, în cele din urmă.

Ministerul Educației a făcut pasul înapoi! Nu mai trebuie declarația

Monica Anisie a declarat pentru StiriEdu.ro că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinților, informează Mediafax. „I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (marți – n.a.), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE PREMIERUL ORBAN: SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ DUPĂ 15 SEPTEMBRIE?

Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Părinții ar fi trebui să completeze declarația din 14 septembrie, odată cu începerea noului an școlar. La ședința de guvern de luni, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului Sănătății și ministrului Educației să definitiveze ordinul comun care stabilește regulile privind reînceperea noului an școlar. Premierul le-a transmis celor doi că se așteaptă ca ordinul să fie publicat marți, astfel încât să înceapă pregătirile pentru desfășurarea orelor în siguranță.