Ministerul Sănătății, decizie radicală după arestarea lui Matteo Politi, ”medicul cu 8 clase”

Publicat: 12/02/2019 | 12:43

Cabinetele şi clinicile medicale vor fi obligate să depună un dosar cu privire la calificarea personalului atunci când doresc să obţină o autorizare. Ministerul Sănătății a luat această decizie în urma scandalului cu falsul chirurg Matteo Politi, cel care a făcut operaţii și în România.

Va fi pus la punct un sistem de monitorizare a activității medicale la nivel național, a anunțat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

„Încercăm să punem la punct un sistem de monitorizare a activităţii medicale din România. Autorizarea cabinetelor şi a clinicilor se face de către direcţiile de sănătate publică, dar în ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare şi a circuitelor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, Sorina Pintea a precizat că furnizorul este cel responsabil de calitatea actului medical şi de personalul care face intervenţiile pe care le face la un anumit cabinet.

„Vom introduce expres obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar, privind calificarea personalului, pentru că noi, ca şi minister, suntem responsabili de siguranţa actului medical”, a conchis oficialul, conform Adevărul.

Matteo Politi, medicul cu 8 clase

Citește și: DANIEL BUZDUGAN, GLUME PE SEAMA LUI MATTEO POLITI, ”MEDICUL CU OPT CLASE”: ”MICȘORARE DE PEDEAPSĂ, EXTIRPARE DE DUȘMANI…”

Italianul Matteo Politi a fost prins pe când dorea să fugă din țară

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, a fost depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune. Bărbatul s-a prezentat în jurul orei 6.00 dimineața, la Frontierei Curtici feroviară, pentru a ieşi din România, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta. Este vorba de Matteo Politi, în vârstă de 38 de ani, acesta legitimându-se la frontieră cu un paşaport italian.

Citește și: ADRIANA BAHMUȚEANU, DESPRE MATTEO POLITI, MEDICUL CU 8 CLASE: ”AM AVUT OCAZIA SĂ ÎL CUNOSC PE ACEST ESCROC”

Daniel Ionașcu: ”Și-a dat seama ca are avocatul pe care şi-l dorea lângă el”

Avocatul Daniel Ioanșcu consideră că Matteo Politi a făcut o alegere excelentă alegându-l pe el ca apărător și transmite că italianul se consideră nevinovat, neînțelegând ce caută în arest.

„Din nou vă spun, fără a avea pretenţia că eu l-am cunoscut. Vă spun ce am văzut la el acum şi nici n-aş vrea să nuanţez eu, sau să intepretez, va explic. Primul lucru pe care l-a făcut atunci când şi-a dat seama ca are avocatul pe care şi-l dorea lângă el, a fost sa izbucnească în lacrimi, de unde să îmi spuna ca el nu inţelege din ce cauză este acolo, pentru ca dacă cineva i-ar fi spus ca nu se poate face aşa ceva, el nu ar fi facut”.

Citește și: IUBITA LUI MATTEO POLITI, DECLARAȚII ȘOCANTE: „EL MI-A SCOS CANCERUL!”

Citește și...