Ministrul Sănătății, anunț important! Românii se pot gândi la vacanțe

Autor: A.N.
Publicat: 22/05/2020 | 20:57
Ministrul Sănătății, anunț important! Românii se pot gândi la vacanțe

Ministrul Sănătății a făcut un anunț important! Românii se pot gândi la vacanțe. Autorităţile se gândesc la deschiderea teraselor de la 1 iunie şi deschiderea plajelor de la 15 iunie.

”Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei.

Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total.

Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a declarat Nelu Tătaru.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au anunțat că în țara noastră au fost înregistrate încă 7 decese din cauza noului coronavirus.

Astfel, numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns, pe teritoriul României, la 1.166. Au existat și comorbidități în toate cele 7 cazuri înregistrate, mai anunță reprezentanții INSP. Un bărbat din județul Bacău – care avea și ciroză hepatică – a încetat din viață la doar 33 de ani. (CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE TESTAREA PENTRU COVID-19 ÎN BUCUREȘTI. E GRATUITĂ + CE ROMÂNI SE POT ÎNSCRIE)

Citește și...