Minune in lumea medicală! Fetiţa care s-a născut cu cap de extraterestru a fost operată! Uite cum arată acum micuţa

Publicat: 15/05/2013 | 22:15
Minune in lumea medicală! Fetiţa care s-a născut cu cap de extraterestru a fost operată! Uite cum arată acum micuţa

Cazul micutei Roona Begum, o fetiţă in vârtsă de un an din India, a făcut inconjurul lumii, după ce tabloidul britanic The Sun a prezentat pe larg situatia ei.
 

Fetiţa s-a născut intr-o familie săracă din India, iar sanşele ei la o viaţă normală erau aproape nule, deoarece părinţii nu aveau bani de operatie. După ce povestea ei a fost făcută publică, oameni din toată lumea au făcut donatii, astfel că fetita care s-a născut cu un cap de trei ori mare decât ar fi fost normal a fost supusă unei operatii.

roona begum

O echipă de medici din New Delhi s-a oferit să o opereze pe micuţă, iar interventia a fost una deosebit de dificilă. Cu alte cuvinte, doctorii i-au scos din cap, cu ajutorul unui dispozitiv special, o cantitate de lichid ce cântărea de trei ori mai mult decât greutatea totată a fetiţei.

Interventia a fost un succes, iar mărimea capului a fost redusă cu o treime. Chinul copilei nu se opreste insă aici.

roona begum

Practic, ea invată acum să trăiască, să meargă si să mănânce, având aproape toti muşchii subdezvoltati. In plus, fata va lua tratament o lungă perioadă si va face fizioterapie.

Tatăl copilei, Abdul, are 26 de ani si lucrează la o fabrică de cărămidă. El s-a rugat tot timpul la „un miracol”, care s-a si intâmplat. Suma totală care s-a strâns pentru Roona este 34.000 de lire, bani ce vor fi folositi pentru tratamente si alte operatii necesare.

 

C.V.

 

 

 

Citește și...