Mitică Popescu, ultimul romantic al ţării într-o misiune aproape imposibilă. S-a „luptat“ cu o uşă pentru a da un buchet de flori

Publicat: 12/03/2016 | 19:35

Unul dintre cei mai mari romantici ai ţării noastre, actorul Mitică Popescu, a fost fotografiat în urmă cu câteva zile când încerca să găsească buchetul perfect de flori, pe care să îl ofere în dar.

Însă s-a lovit de nişte obstacole, printre care şi-o uşă care nu voia sub nicio formă să se deschidă.

Mitică Popescu este poate unul dintre ultimii bărbaţi cu adevărat romantici, fiindcă şi la o vârstă de aur reuşeşte să fie foarte atent la detalii.

Marele actor a fost fotografiat joi, atunci când a făcut o mică plimbare pe Calea Dorobanţilor, din Capitală, o ieşire care s-a lăsat şi c-un buchet de flori, ales cu mare grijă, dar şi c-o vizită.

Nu ştim dacă vizita a fost una surpriză ori ba, însă cea pe care credem că a mers maestrul Mitică Popescu să o vadă este actriţa Oana Sârbu. Judecăm, desigur, după dimensiunea buchetului îmbrăcat în hartie purpurie pe care marele actor l-a ţinut strâns în mâna stângă, imediat ce l-a achiziţionat.

Actorul a căutat buchetul perfect de flori pe care să îl dăruiască
Actorul a căutat buchetul perfect de flori pe care să îl dăruiască

Răbdare şi tutun

Înainte să ajungă în preajma apartamentului cu pricina, Mitică Popescu a trecut şi prin câteva peripeţii. Probabil prevestind cât de greu avea să fie să intre în blocul de pe bulevardul bucureştean, actorul a fumat câteva ţigări, pentru a-şi ţine răbdarea în frâu.

Chiar după ce a intrat într-o florărie şi a ales firele perfecte, cele cu care chiar să se facă primăvară, actorul a întâlnit un mare obstacol. Ce l-a împiedicat să ajungă la destinaţie a fost o uşă. Una din termopan, extrem de bine închisă şi „păzită“ de-un interfon la care nu îi răspundea nimeni maestrului Popescu.

Sorţile şi-o uşă, neprielnice pentru maestru

Aşa că a făcut doi-trei-patru-mulţi paşi, în ritm alert, sărind ba lângă uşa cu pricina, ba lângă interfon. N-a durat mult până când de intrarea blocului s-a apropiat un vecin binevoitor.

Maestru, faţă-n faţă cu o mare provocare: uşa de la intrare
Maestru, faţă-n faţă cu o mare provocare: uşa de la intrare

Gata să-i deschidă lui Mitică Popescu, vecinul s-a lovit însă de propriul obstacol: aceeaşi uşă. Deşi celor doi le-au trebuit câteva minute bune până să între în bloc, dorim să vă anunţăm că până la urmă au reuşit. Sperăm totuşi să fi pus cineva florile alea în apă, că la cât s-a chinuit maestrul Popescu să le dăruiască, ar fi fost mare păcat să se ofilească.

„Te iubesc atât de mult, încât aş vrea să mori înaintea mea“

Actorul Mitică Popescu şi-a petrecut cinci decenii din viaţă pe scenă, iar până în 1998 a fost alături de iubirea vieţii sale, Leopoldina Bălănuţă.

După moartea acesteia, Mitică Popescu s-a simţit abandonat şi nu a putut să îşi găsească alinarea nici măcar în diferite colaborări care i-au fost oferite. Mai mult, ani de-a rândul a avut la căpătâi, seară de seară, verigheta şi ochelarii Leopoldinei, o dovadă clară a respectului şi iubirii pe care cei doi şi-au purtat-o. Totuşi, de pe patul de moarte, soţia marelui actor a făcut o declaraţie sumbră de dragoste şi i-a spus acestuia „Te iubesc atât de mult, încât aş vrea să mori înaintea mea“.

Ultima cucerire a lui Mitică Popescu şi iubirea vieţii actorului, Leopoldina Bălănuţă (foto stânga)
Ultima cucerire a lui Mitică Popescu şi iubirea vieţii actorului, Leopoldina Bălănuţă (foto stânga)

Chit că nu a mai iubit o altă femeie o foarte bună bucată de timp, în 2014 au existat zvonuri că între Mitică Popescu şi una dintre colegele sale de la TVR s-ar fi legat ceva mai mult decât o prietenie. Zvonul s-a şi confirmat, iar actorul, care colabora pe atunci cu Televiziunea Română, şi-ar fi refăcut viaţa alături de mai tânăra sa colegă, Constanţa Economu.

Mădălina Moraru

Citește și...