Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Limba și literatura română

Publicat: 03/05/2018 | 18:51
Modele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Limba și literatura română

Pe data de 11 iunie 2018 are loc proba de limba și literatura română pentru Evaluarea Națională 2018 a elevilor de clasa a 8-a. Subiectele de la Evaluarea Națională română din 2017 nu i-au pus foarte mult în dificultate pe elevi. În privința nivelului de dificultate s-a stabilit că se vor elabora subiecte de nivel mediu care să permită rezolvarea în 120 de minute.

Modelele de subiecte Evaluarea Națională 2018 la Limba și literatura română

Elevii de clasa a VIII-a care vor participa în anul 2018 la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat au la dispoziție, începând de miercuri, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte sunt disponibile pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională au fost construite în funcție de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar. În același timp, CNEE îi revine elaborarea subiectelor pentru probele de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.

Calendar Evaluarea Națională 2018

Cei susțin Evaluarea Națională anul acesta, trebuie să se înscrie în perioada dintre 04-08 iunie 2018. Cursurile elevilor de clasa a VIII-a se vor încheia pe 8 iunie, potrivit edu.ro. (Vezi AICI Calendar Evaluare Națională 2018)

Programa la Limba și Literatura Română- Vezi pe edu.ro

 

Citește și...